Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wout van Wengerden: 'Als ik presteer hoor ik erbij. Maar wanneer ben ik genoeg?'

Als voormalig topsporter peinst Wout veel over de vraag wanneer je ergens bijhoort. In de tweede aflevering van de podcast ‘Dit Dus’ vraagt hij theoloog Kees van Ekris wat hij hierover uit het christelijk geloof kan leren.

Deel:

Wout van Wengerden was tot 5 jaar geleden professioneel polsstokhoogspringer. Hij stopte omdat hij letterlijk en figuurlijk de lat te hoog legde voor zichzelf. Sindsdien zoekt hij, onder andere als filmmaker ‘Kwetsbare Held’, naar betekenis en verbondenheid.

Voor hem is het belangrijk om te weten wanneer hij goed genoeg is. 'Als ik presteer, hoor ik erbij. Maar wanneer ben ik genoeg?' Hij zoekt een balans tussen tussen presteren en zichzelf goed genoeg vinden, tussen verbondenheid en uniek willen zijn en tussen liefde en leegte. Hij groeide niet op in een religieuze omgeving, maar is wel benieuwd wat het christelijk geloof hierover te zeggen heeft. Tegelijkertijd vindt hij het ook eng en stoot georganiseerde religie hem af. 'Ik zal ervoor moeten uitkomen dat ik nieuwsgierig ben naar het geloof en dat er wat te halen valt. Dat uitspreken vind ik spannend. Ik merk dat er ook een soort oordeel is over geloof.'

Wout legt zijn vragen in de podcast voor aan theoloog Kees van Ekris en host Rosa Douma. Samen met hen snijdt hij de volgende onderwerpen aan: 

  • Waarom is het zo belangrijk om te presteren?
  • Erbij horen, maar toch uniek zijn
  • Op zoek naar een extra dimensie
  • Goddelijke ervaringen
  • Kerk en Avondmaal

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Over podcast Dit dus

Een zoektocht naar inzichtvolle momenten: dat is de uitdaging van de podcastserie Dit Dus. Theoloog Kees van Ekris en host en dertiger Rosa Douma gaan in gesprek met o.a. zoals opiniemaker Sywert van Lienden, journalist en schrijfster Nina Polak en oud-turnster Verona van der Leur. In het gesprek zoeken ze naar betekenis van thema’s uit de Bijbel en het christelijk geloof aan de hand van levensvragen als: Wie ben ik? Wat heb ik te doen?

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit, eveneens een samenwerking tussen de EO en de IZB

--:--