Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zangeres Sera van der Vijver werd geopereerd aan haar stembanden

‘Het was net alsof ik in een storm zat en alles om me heen werd weggevaagd’

Sera van der Vijver, dochter van zandkunstenaar Gert van der Vijver, neemt deel aan de ene na de andere talentenjacht, als ze plotseling last krijgt van haar stem. Ze wordt geopereerd aan haar stembanden en daarmee breekt een roerige tijd aan. Ze omschrijft het in haar nieuwste nummer: Storm.

Deel:

Ze studeert aan het conservatorium en won afgelopen jaar het programma All together now. Daarvoor deed ze al mee aan verschillende talentenjachten. Op haar elfde zat Sera, de jongste dochter van zandkunstenaar Gert van der Vijver, in de finale van het Junior Songfestival en deed ze op de radio mee aan Giels Talentenjacht. Verder zong ze bij Hour of Power, toerde ze met Adrian Snell en trad veel op met haar countryband. En toen kwam het jaar 2020. Het bracht het coronavirus en knobbeltjes op haar stembanden.

Ik voelde me ontmoedigd

“Het voelde alsof alles wat me lief was, van me werd weggenomen. Ik zag dat mijn ouders het financieel zwaar hadden en ook in mijn leven speelde er veel door het coronavirus en de knobbeltjes op mijn stembanden. Zingen lukte vaak niet. Ik voelde me ontmoedigd en wilde hoe dan ook aan alle verwachtingen blijven voldoen. Al voor corona moest ik veel optredens afzeggen omdat ik te schor was. Dat vond ik moeilijk. Alsof ik niet goed genoeg was.

Vervolgens zette corona een streep door alle optredens. Het was net alsof ik in een storm zat en dat alles om me heen werd weggevaagd. Net als tijdens een echte storm waarbij de takken van de bomen scheuren.”

‘Wie ben ik als het zingen wegvalt?

Ik raakte met mezelf in de knoop. Zingen hoorde bij wie ik was. Het was mijn identiteit. Maar wie ben ik als het zingen wegvalt? Doordat ik rust moest nemen kon ik hier goed over nadenken. Ik ben samen met God opnieuw op zoek gegaan naar mezelf. Ik heb veel tijd met God doorgebracht en mijn identiteit in Christus gezocht. Dit was niet altijd gemakkelijk. In mijn herstelperiode waren er ook dagen dat ik toch weer probeerde te zingen, maar dan kwam opnieuw de storm opzetten. En toch: door alles heen was God er. Hij bleef steeds tegen mij zeggen dat Hij zal afmaken wat Hij is begonnen. Ik wist dat ik door moest en vertrouwen moest hebben. God is trouw.”

“Mijn stem is nog herstellende, maar inmiddels kijk ik terug op een verrijkende periode. De storm is voorbij én ik ben die storm dankbaar. Het leek alsof de wind veel wegnam, maar het heeft me zoveel gegeven. Daarom heb ik er een lied over geschreven. Storm.”
Sera en haar vader vertellen hoe zij met de coronacrisis omgaan. Lees het hier.

Kijk en luister hier naar het nummer Storm van Sera Noa

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Hilde Kooij

--:--