Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zin in kerst? Dit programma brengt het kerstgevoel bij jou thuis!

Kijk vanaf 10 december elke zondag naar 'Wat is kerst?'

Hoe vier jij dit jaar kerst? Met wie spreek je af en wat ga je doen? Nu de Sint het land heeft verlaten, kijken veel mensen vol enthousiasme uit naar de kerstdagen. Voor anderen is het juist een moeilijke of eenzame periode. In het nieuwe, sfeervolle EO-programma 'Wat is kerst?' bereidt Mirjam Bouwman zich met uiteenlopende gasten voor op het komende feest.

Deel:

In een speciale kersthuiskamer praat Mirjam met diverse gasten over praktische én persoonlijke vragen rond kerst. "Met deze serie laten we zien dat je het kerstgevoel niet ver van huis hoeft te zoeken, en dat echte gesprekken over kerst uitstekend samengaan met huiselijke gezelligheid", vertelt eindredacteur Tom Mikkers.

'Volop kerst'

Presentator Mirjam Bouwman vertelt alvast wat we kunnen verwachten: "Ik heb enorm genoten tijdens de opnames van Wat is kerst?. Inspirerende gasten, hoopvolle verhalen, livemuziek en veel gezelligheid. Het was volop kerst!."

Wat is kerst - Mirjam Bouwman Marleen Stelling
In de eerste aflevering van 'Wat is kerst?' praat Mirjam Bouwman onder andere met Marleen Stelling. Credits: EO / Jan Rein Hettinga.

Persoonlijke verhalen vol geloof en hoop

In de eerste aflevering schuiven EO-presentator Marleen Stelling, dominee Mirjam Muis en TikTok-ster Zara Goedemans bij Mirjam aan. Marleen vertelt waarom ze haar oudste zoon de naam 'Gabriël' heeft meegegeven (een verwijzing naar de engel uit het kerstverhaal) en deelt aan de hand van een persoonlijk verhaal wat ze haar kinderen rond kerst wil meegeven.

Zara is onlangs zelf moeder geworden. Haar zwangerschap zorgde voor een grote verandering in haar leven: ze kwam tot geloof in God. Hoe reageert haar omgeving op deze keuze?

En Mirjam Muis ontdekte vorig jaar de diepe betekenis van kerst toen ze met lege handen kwam te staan. Door haar scheiding en het verlies van haar vader had ze gevoelsmatig weinig meer te geven. Juist toén ervoer ze - als nooit tevoren - wat de geboorte van Jezus ook nu nog betekent. 

Wat is kerst - Jurjen ten Brinke Mirjam Bouwma Roue Verveer
In aflevering 2 van 'Wat is kerst?' schuiven Jurjen ten Brinke en Roué Verveer aan bij Mirjam Bouwman. Credits: EO / Jan Rein Hettinga.

Kerstgasten

In de tweede aflevering van Wat is kerst? ontvangt Mirjam Bouwman predikant Jurjen ten Brinke en comedian Roué Verveer. Ze delen wie met de feestdagen hun gasten zijn en doen samen de EO-kersttest. Ook vertelt Jurjen meer over het kerstverhaal.

Wat is kerst - Giovanca, Robin Dave van Huizen en Nyassa Alberta
In de derde aflevering van 'Wat is kerst?' is er livemuziek van Giovanca, Robin Dave van Huizen en Nyassa Alberta. Credits: EO / Jan Rein Hettinga.

Kerstfeest

In de derde en laatste aflevering - een dag voor kerst - spreekt Mirjam Bouwman met presentator Giovanca Ostiana, gospelzanger Robin Dave van Huizen en musicalster Nyassa Alberta. Samen zingen ze de mooiste kerstliedjes. Zangeres Elly Zuiderveld vertelt een kerstverhaal en Heel Holland Bakt-winnares Elizabeth Lopez zorgt voor taart.

Kijk aflevering 1 van 'Wat is kerst?' nu op NPO Start.
Aflevering 2 en 3 zie je op 17 december en 24 december om 11.50 uur bij de EO op NPO 2.

--:--