Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing jij mee met de paasmedley?

'Nederland Zingt' zoekt zangers voor virtueel koor

Na het succes van de vorige edities wil 'Nederland Zingt' rond Pasen opnieuw een online koor organiseren. "Iedereen mag meezingen. Je hoeft geen koorervaring te hebben of een goede solist te zijn."

Deel:

Nederland Zingt stelde al twee keer eerder een online koor samen. "Met het eerste virtuele koor zongen we samen met Lucas Kramer het lied Vaste Rots van mijn behoud", vertelt Judith Verwaard, crossmediaal redacteur bij Nederland Zingt. "En met kerst maakten we een video van het lied Ere zij God. Het viel ons toen op dat ook veel kinderen het leuk vinden om mee te doen. En wat waren we blij met hun deelname vorige keer. Daarom hebben we in deze paas-medley ook een lied opgenomen dat alle kinderen waarschijnlijk wel kennen en goed mee kunnen zingen: Weet je dat de lente komt?"

Paasmedley

Een muziekfile waarbij je mee kunt zingen en de bladmuziek of liedtekst is alles wat je nodig hebt. En natuurlijk een telefoon om de video op te nemen. "De paasmedley bestaat uit een aantal bekende liederen, die al vaker bij Nederland Zingt gezongen zijn en die je waarschijnlijk zo meezingt. We hebben gekozen voor (een deel van) de liederen Glorie aan God, Weet je dat de lente komt? en Omdat Hij leeft. Iedereen mag meezingen, je hoeft geen koorervaring te hebben of een goede solist te zijn."

Instructies

De bladmuziek, de liedtekst, de audiofile en alle instructies kun je vinden op de website van Nederland Zingt. Het resultaat zie je in de uitzending op zaterdagavond 3 april bij Nederland Zingt. Ook zal de video daarna via YouTube te bekijken zijn.

Vaste Rots van mijn behoud

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--