Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing mee in de kerstuitzending van Nederland Zingt

Online koor zingt 'Ere zij God'

Bij kerst hoort het prachtige lied 'Ere zij God'. En wat hadden we dit graag in een volle kerk samen gezongen. Helaas kan dat dit jaar niet. Toch wil het programma 'Nederland Zingt' graag massale samenzang organiseren.

Deel:

Nederland Zingt biedt daarom de gelegenheid om mee te zingen in een groot online koor. Iedereen mag mee doen! Je hoeft geen koorervaring te hebben of een goede solist te zijn. Het gaat om de samenzang.

Ere zij God

"We hebben gezocht naar een kerstlied dat iedereen wel kent," vertelt Judith Verwaard, crossmediaal redacteur bij Nederland Zingt. "Een lied dat echt niet mag ontbreken in onze kerstuitzending. Al snel gingen onze gedachten uit naar het 'Ere zij God'. Wat begon als een initiatief van Leendert Roos en Jan Hendrik van Schothorst (bekijk hier hun website 'Ik zing mee') is inmiddels uitgegroeid tot een groot project waar wij graag aan meedoen. Een aantal koren (Gelders Mannenensemble, Christelijk Mannenkoor Ede en Jongerenkoor Chenanja) gaan een prachtige tegenstem opnemen. En jij kunt meehelpen om de samenzang te laten klinken!"

Muziekfile

Er is een muziekfile beschikbaar waarbij je mee kan zingen. Judith: "We gaan er vanuit dat (bijna) iedereen dit lied zo uit het hoofd kan meezingen, maar voor de zekerheid hebben we ook de liedtekst beschikbaar gemaakt. En voor de liefhebbers is er ook de bladmuziek."

Meedoen

Op de website van Nederland Zingt vind je alle informatie, files en filmtips. "Meedoen is niet moeilijk," zegt Judith enthousiast. "Zodra alle video's binnen zijn gaan wij ermee aan de slag om er een mooi geheel van te maken. Het resultaat zie je in de uitzendingen van 19 én 25 december van Nederland Zingt."

Eerste online koor: Vaste Rots van mijn behoud

In de uitzending van 31 oktober kon je genieten van het eerste Nederland Zingt online koor. Misschien heb je zelf ook meegedaan. Wat was het heerlijk om, ondanks alle beperkende maatregelen, toch samen te zingen. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--