Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo gaat financefluencer Renee Lamboo van porterenee.nl met geld om

'Met een buffer hoef ik in slechte tijden geen werk te doen dat ik eigenlijk niet wil doen'

Renee Lamboo (36) is influencer op het gebied van financiën: financefluencer. Dat was ooit wel anders. Toen ze na de verkoop van haar appartement achterbleef met een restschuld, besloot ze het financiële roer om te gooien. Nu geeft ze financiële tips via porterenee.nl, Instagram en haar eigen podcast

Deel:

Ik heb een aantal bedrijven waar ik enthousiast door ben benaderd of ze samen met mij content willen maken. Zo leg ik samen met een duurzame verzekeraar uit hoe je je huis kunt verduurzamen. Of ik schrijf een blog over hoe je met een bepaalde app overzicht krijgt in je financiën. Die samenwerkingen leveren genoeg op om onze medewerkers te betalen. Ik word meestal best enthousiast van praten over geld, het motiveert me om doelen te stellen – voor mezelf en mijn volgers – en leuke manieren te verzinnen om die doelen te bereiken.”

Meer geld betekent niet: meer geluk

“Ik heb vroeger gemerkt dat géén geld hebben ongelukkig kan maken. Mijn vader maakte een faillissement door, op een dag moest ik als student alles zelf betalen. Geld kan je leven dus wel aangenamer en minder stressvol maken. Ik heb van mijn vaders ervaringen geleerd dat je als ondernemer je geld moet waarborgen, zeker in goede tijden, zodat je een buffer hebt in minder vette jaren. Dat is de voornaamste motivatie om mijn geld te laten groeien. Het heeft ook met vrijheid te maken; met een buffer hoef ik in slechte tijden geen werk te doen dat ik eigenlijk niet wil doen. En mocht mijn man of mij iets gebeuren, dan kan ik een jaar stoppen met werken. Geluk en vrijheid is voor mij het allerbelangrijkste en dat probeer ik te creëren door een deel van mijn inkomsten weg te zetten. Maar meer geld betekent niet: meer geluk. Ik ken mensen die op de Zuidas werken en doodongelukkig zijn omdat ze vastzitten aan hun baan vanwege te hoge lasten.”

Ik geef grotere bedragen alleen uit als we er samen op lange termijn blij van worden

“Vroeger gaf geld me wel een gevoel van status; van mijn vriendinnen kocht ik als eerste een auto en een huis, daar was ik megatrots op. Nu denk ik: de auto was op afbetaling, het huis had een hypotheek – waar was ik precies trots op? Auto’s interesseren me sowieso niet, ik rijd zelf een Suzuki Swift van bijna vijftien jaar oud. Inmiddels ga ik veel bewuster om met geld en geef ik grotere bedragen alleen uit als we er samen op lange termijn blij van worden. Ik heb dus wel een dure puppy, haha…

Wat ik zou doen met een miljoen? We verhuren nu een recreatieappartement, misschien zouden we daar nog eentje van kopen. Of we lossen onze hypotheek af.”

Lees ook: Annemarie, moeder van acht kinderen, geeft inkijkje in hun financiën

Geschreven door

Wilfred Hermans

--:--