Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo voorkom je dat vreemdgaan je huwelijk kapotmaakt

Rianne de Putter vertelde in Eva 9 hoe ze viel voor een andere man. En hoe haar relatie hersteld werd. Ze schreef er een boek over: 'Onwijs Trouw'. Hier geeft ze drie tips om ervoor te zorgen dat een beschadigde relatie niet het eind van de relatie is.

Deel:

Met wie praat jij?

Wie neem jij in vertrouwen als overspel in je relatie blijkt te spelen? Met wie deel jij je verdriet, wanhoop en boosheid? Pas op, want dat kan grote impact hebben. Je bent waarschijnlijk in de war, kwetsbaar en labiel. Kies iemand van je eigen geslacht die heel dicht bij God leeft. Dit is geen aardse strijd, maar een geestelijke. Kies zeker niet voor iemand die voor jou kiest en tegen je partner. Laat het iemand zijn die Gods grote liefde voor het huwelijk omarmt. Iemand die luistert en er compleet voor jou wil zijn!

God is niet boos op jou

Als je huwelijk zich rampzalig ontwikkelt, dan heeft de duivel een voet tussen de deur gekregen. God straft je niet, dat heeft Jezus al volledig van jou overgenomen. Heb je nu een relatie met een ander? God is ook niet boos op jou, maar verlangt enorm naar jouw terugkeer. Terugkeer naar je eigen partner.  Denk nooit; het is nu te laat, ik ben te ver gegaan, het is niet meer mogelijk. Dat is een leugen! Jij bent geliefd en daar kan jouw gedrag niets aan veranderen. Keer terug!

Gelijkwaardigheid en vertrouwen

Als je na overspel samen de draad weer hebt opgepakt. Dan dreigt ongelijkwaardigheid en wantrouwen. Als je dat merkt dan is er waarschijnlijk nog iets in jullie denken van ‘dader en slachtoffer’. Daar moeten jullie zo snel mogelijk vanaf. ‘Ex-dader’, je ben rechtvaardig door Christus, volledig vergeven. ‘Ex-slachtoffer’, geef liefde, laat je partner merken dat vergeving onvoorwaardelijk is. Gedraag je beiden naar wie je bent in Christus; rechtvaardig, zoon en dochter van de Koning!

--:--