Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zus maakt zich zorgen om Christian in 'Uit de bak'

Donderdag, 21.00 uur, NPO 3

Deel:

Oud-politieman Dwight van van de Vijver begeleidt in Uit de bak (EO) ex-gedetineerden die buiten de gevangenis een nieuw leven proberen op te bouwen. Een van hen is Christian, die vandaag hoort of hij alsnog de bak in moet voor zijn laatste diefstal. 

In deze aflevering van Uit de bak maken we kennis met de zus van Christian, die zielsveel van haar broer Christian houdt. Maar ze vertelt aan Dwight dat ze zich afvraagt of het ooit nog goed komt met hem. Ook ontmoet de presentator iemand die hij jaren geleden zelf oppakte tijdens zijn politiewerk in Utrecht. Mo leidt nu een eerlijk leven maar dat ging niet vanzelf. Nu motiveert hij anderen om het rechte pad te kiezen.

Lees ook: Pakt ex-gedetineerde Anuar zijn kans in 'Uit de bak'?
Lees ook: Pakt ex-gedetineerde Anuar zijn kans in 'Uit de bak'?

Ex-gedetineerden Jomarly, Anuar en Susanne zetten zetten eveneens stappen om een eerlijk leven op te bouwen in de samenleving. Ze vertellen in Uit de bak aan Dwight van van de Vijver waar ze tegenaan lopen. Anuar heeft last van onrust in zijn hoofd en stapt voor het eerst een Nederlandse kerk binnen. Susanne viert de verjaardag van haar man zónder de jarige, want hij zit nog in de gevangenis.

Dwight van van de Vijver in 'Uit de bak'

In Uit de bak delen vier dappere mannen en één bijzondere vrouw hun detentieverhaal met Dwight van van de Vijver. Hij kent één kant van de medaille heel goed, want hij diende ruim twintig jaar bij de politie. Nu trekt hij langere tijd met deze mensen op om de andere kant te ontdekken. Hoe pakken zij hun leven na de gevangenis weer op? Hij merkt onder andere wat een lange tijd achter de tralies verblijven met je doet en hoe vrij je eigenlijk bent als ex-gedetineerde. Je kunt hier alle afleveringen terugkijken.

Iedere donderdag, 21.00 uur, NPO 3

Kijk 'Uit de bak' hier terug

--:--