Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amber bouwt eigen cateringbedrijf op

10 november 2022 | Leestijd 2 min

Amber is vanuit Venezuela naar Colombia gevlucht vanwege de slechte politieke en economische situatie. Ze hoopte hier op een beter leven, maar viel in handen van mensenhandelaren. Eenmaal gered, kon ze met de hulp van een lokale organisatie een vakopleiding volgen.

Dankzij de opleiding heeft Amber haar eigen cateringbedrijf opgebouwd. In haar keuken bereidt ze Venezolaanse maaltijden op bestelling. “Mijn trots is mijn blender. Daarna deze kneedmachine; het was een grote investering. Als ik mijn keuken opruim, maakt dat me blij. Dan realiseer ik mij hoe rijk ik ben.” Maar Ambers allergrootste trots is haar zoon. “Ik werk zo hard voor zijn toekomst.”

Mensenhandelaren

Het leven van Amber zag er niet altijd zo rooskleurig uit. Nog maar twee jaar geleden vreesde ze – vanwege de mensenhandelaren – voor haar leven. Ze werd gebrandmerkt met een hete hendel van een pan. Amber, huilend: “Ik ben bezorgd, want ik zag pas mijn mensenhandelaren in de stad. Ze maakten een gebaar met hun hand langs hun keel.” Gelukkig zijn er twee mensen bij wie ze terecht kan: haar huurbaas en de maatschappelijk werker van de hulporganisatie. Samen bespreken ze haar persoonlijke zorgen en de voortgang van haar bedrijf. Hierdoor voelt Amber zich gesteund en minder onveilig. 

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Woord en Daad. Met de vakopleidingen en coaching kunnen vrouwen in Colombia hun leven opnieuw opbouwen. Wil je daaraan bijdragen? 

Geef nu!

Meer over het project

--:--