Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Caren ontsnapte aan haar oom die haar mishandelde

12 april 2023 | Leestijd 2 min

De 17-jarige Caren woont in een opvanghuis voor meiden die gered zijn uit gevaarlijke situaties. Zelf wist Caren te ontsnappen uit het huis van haar oom, die haar mishandelde: “De situatie werd steeds erger.” In het opvanghuis kan ze de draad van haar leven weer oppakken.

Caren woonde bij haar oom, want haar ouders verloor ze al heel jong. “Na enkele jaren veranderde de situatie hem. Hij begon me te slaan en mijn neven en nichten deden mee. Soms botste ik zó hard tegen de muur, dat ik flauwviel.” Ze maakte een dappere keuze: ze vlucht naar een opvanghuis. Hier wonen meiden die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel, seksueel geweld of gewelddadige thuissituaties.

Onwerkelijk

De Nederlandse maatschappelijk werker Merel werkt in het opvanghuis. Zij heeft een theaterstuk met de meiden geschreven, om ze te leren praten over hun pijnlijke verleden. Ze spelen rollen die voor velen van hen helaas maar al te herkenbaar zijn, bijvoorbeeld de rol van een alcoholistische vader en een mensenhandelaar. Merel: “Ik vind het onwerkelijk hoe de meiden het hebben geschreven. Het is zó mooi dat ze de kracht hebben om hun verhaal zelf aan mensen te vertellen.”

Dierenarts

Dankzij de liefdevolle begeleiding in het opvanghuis, kan Caren weer vooruitkijken. Ze wil graag dierenarts worden. “Dan zorg ik voor alle dieren die thuis geen liefde krijgen. Dieren verdienen liefde, net als mensen.”

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Kerk in Actie. Wil jij meer meiden helpen aan een noodzakelijke plek voor goed herstel? 

Geef nu

Meer over het project

--:--