Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ex-alcoholverslaafde Herman zoekt zijn gezin

21 maart 2023 | Leestijd 2 min

Herman (56) had een goedlopende bakkerij, totdat hij al zijn geld uitgaf aan alcohol. Hij verloor zijn bedrijf, gezin en huis. Dankzij een kliniek voor verslaafden – op de kale hoogvlakte van Bolivia – heeft hij zijn leven weer op de rit gekregen. Zijn doel nu: zijn gezin opzoeken.

Met de programmamaker van EO Metterdaad en een maatschappelijk werker reist Herman naar een wijk in La Paz, de hoofdstad van Bolivia. Hier zwierf hij twee jaar lang als dakloze op straat. En hij heeft er voor het laatst zijn gezin gezien. Op zijn 36e begon hij met drinken: “Ik was ontrouw, liep andere vrouwen achterna. Ik had veel vrienden op straat en kwam altijd dronken thuis. Ook verwaarloosde ik mijn vrouw en kinderen. Ik zag ze soms op straat, maar ze wilden me niet meer zien. Misschien herenigt God me ooit nog met mijn familie; dat zou een enorme zegen voor me zijn.” 

Schoonmoeder

Herman laat zien waar hij vroeger met zijn gezin woonde. “We waren gelukkig. Ik heb veel pijn, omdat ik hen ben kwijtgeraakt. Ik weet niet waar ze zijn.” Daarom bezoekt hij het huis van zijn schoonmoeder, maar hij weet niet of ze daar nog woont. Gelukkig doet ze open en zelfs zijn dochter is thuis. Er vindt een bijzondere ontmoeting plaats, met een lach en een traan. 

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Kerk in Actie. Voor Herman is dit pas het begin van zijn verbeterde leven. In de verslavingskliniek zijn nog veel meer mannen die de kans krijgen om te werken aan een nieuwe toekomst. Wil jij daarbij helpen? 

Geef nu

Meer over het project

--:--