Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groter centrum voor kinderen met beperking

10 augustus 2023 | Leestijd 2 min

Bedankt! Met jouw gift heb je het leven van mensen verbeterd. Zoals dat van de kinderen met een beperking in de hoofdstad van Moldavië. Velen konden wegens ruimtegebrek niet terecht in het New Hope-centrum, de enige plek in de wijde omgeving gericht op deze doelgroep. Daar is nu verandering in gekomen.

Ken je hem nog? Dumi, die veel alleen thuis zit omdat zijn moeder moet werken. Hij is bijna te oud om naar het kindercentrum te gaan. Of Vica, voor wie geen plek meer is, mede doordat haar rolstoel te veel ruimte inneemt. “Ik vind het heel erg om alleen thuis te zijn. Ik bid tot Jezus dat ik naar het centrum mag.” En dan is er nog Gaby; eveneens te oud en vaak op zichzelf aangewezen. Zijn moeder zegt: “Hij heeft moeite met het bewaren van zijn evenwicht en kan dus snel vallen. Daar maak ik me grote zorgen om.” 

Tegenslagen

Na de uitzendingen in januari 2022 hebben kijkers gul gegeven. Daardoor kon de bouw van een groter centrum beginnen. EO-presentator Arjan Lock spreekt met projectmanager Doina, die vertelt: “Het betekent veel voor de kinderen dat er iemand is die om hen geeft. De eerste verdieping is inmiddels in gebruik, maar het pand is nog niet af. De bouw is financieel gezien een uitdaging door de oorlog in Oekraïne en de pandemie.”

Door deze tegenslagen is er meer geld nodig om het kindercentrum af te kunnen maken. Wil jij helpen bij dit project, dat wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Kom over en Help?

Geef nu

Meer over EO Metterdaad

--:--