Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe gaat het met het opvangcentrum in Brazilië?

15 februari 2024 | Leestijd 2 min

In deze speciale aflevering keert EO Metterdaad terug naar Brazilië, waar Samuel een buitenschoolse opvang heeft opgezet. Na de uitzendingen hierover in januari 2023 kwamen er veel donaties binnen, waarvoor EO Metterdaad de donateurs wil bedanken. Tijd voor een terug- en vooruitblik.

Zes jaar geleden verhuisde Samuel met zijn vrouw en vier kinderen naar Brazilië. Hier zette hij een opvangcentrum op, waar dagelijks ruim tweehonderd kinderen komen om te leren, te spelen en een goede maaltijd te eten. In een van de uitzendingen bezocht Samuel Eduardo, een jongen met een oogziekte. Zijn moeder is drugsverslaafd en kan niet goed voor haar kinderen zorgen. “We lopen steeds vaker aan tegen gezondheidsproblemen bij kinderen door verwaarlozing”, zegt Samuel. “Daarom heb ik geneeskundestudenten van de universiteit gevraagd de kinderen te onderzoeken.” Hoe het nu met Eduardo gaat, kun je zien in deze aflevering.

Medisch centrum

Ook maakten we vorig jaar kennis met psycholoog Raquel, die zich inzet voor de geestelijke gezondheid van kinderen. Zij is nu volop bezig met het bouwen van een nieuwe plek waar nog meer kinderen terechtkunnen, en met de bouw van een medisch centrum. “Het idee is om uit te breiden, zodat we de hele buurt kunnen helpen”, vertelt Raquel. “Er komen nieuwe behandelkamers en extra dokters en psychologen.” Samuel vult aan: “We bouwen zeven verschillende spreekruimtes voor de verschillende dokters, die vrijwillig komen werken.”

Samuel zit nog vol plannen om meer te betekenen voor de wijk. Wil je dit werk steunen? 

Geef nu!

Meer over het project

--:--