Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ilya verloor alles door zijn oorlogstrauma

12 december 2022 | Leestijd 2 min

Het is voor daklozen in Kirgizië een uitdaging om de ijskoude winters door te komen. Zo ook voor Ilya. De Russische oorlogsveteraan is door de oorlog alles kwijtgeraakt. Een dagopvang voor daklozen biedt hem hoop.

De 46-jarige Ilya woonde in een luxe huis, samen met zijn vrouw en dochter. Maar door de oorlog in Tsjetsjenië liep hij een posttraumatische stressstoornis op, die de relatie met zijn familie verwoestte. Hij belandde op straat. Voor het restaurant waar zijn dochter werkt, vertelt hij: “Ik kan me niet meer met haar vertonen, want ik wil niet dat mensen ontdekken dat haar vader dakloos is; dat is slecht voor haar toekomst.”

Gewond

In de oorlog is Ilya gewond geraakt aan zijn hoofd. Ze moesten de granaatscherven eruit halen. Daardoor heeft hij concentratieproblemen en moeite met praten en slapen. Hij wil er graag door een dokter naar laten kijken. Gelukkig is dat mogelijk in de dagopvang voor daklozen. Hier ontmoet hij directeur Azemat, aan wie hij vertelt dat hij zijn verleden achter zich wil laten. “Ik hoop dat God mijn zonden vergeeft en me op het juiste spoor zet.” De directeur zegt Ilya daarmee graag te willen helpen. “Neem eerst een douche, dan kun je bij de dokter langs. Vanmiddag is er eten voor je.”

Daklozen zoals Ilya kunnen geholpen worden bij de dagopvang. Hier worden hun wonden verzorgd, krijgen ze eten en kunnen ze zich warmen. Jij kunt dit werk steunen!

Geef nu!

Meer over het project

--:--