Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jonge Vasile helpt zijn zieke moeder

14 maart 2023 | Leestijd 2 min

Natalia, de moeder van Vasile (10) en zijn twee broertjes, kan amper het hoofd boven water houden. Het gezin woont in het stadje Telenesti, in Moldavië – het armste land van Europa. Vasiles moeder is ernstig ziek en zijn vader woont en werkt in het buitenland. Hulp van buitenaf zorgt voor een lichtpuntje in hun leven.

Nu er oorlog is in buurland Oekraïne, is het leven voor veel Moldaviërs duurder geworden. Natalia wil graag aan het werk, maar kan dat niet door haar leveraandoening. “Ik heb niemand om me heen die me kan helpen, alleen mijn zoon.” Vasile helpt haar met klusjes: hij verzorgt de geiten en hakt brandhout. Het huisje waarin ze wonen, doet haar gezondheid geen goed. “Er komt koude lucht door de kieren van de ramen, en de muren en vloer zijn nat. Daarom is het binnen zo koud.”

Gepest

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt Vasile flink gepest op school. “Hier word ik zó verdrietig van. Ik doe hun niks, maar zij vallen mij wel lastig.” Gelukkig mag hij na school naar buurtcentrum Diamant. Hier komen wekelijks ruim honderd kinderen uit de armste families. Vasile heeft hier vrienden, krijgt er een maaltijd, huiswerkbegeleiding en hij kan er knutselen en spelen. Ook mag hij juf Aneta helpen met leuke klusjes. Op haar beurt ondersteunt Aneta het gezin door eten, speelgoed en kleding te brengen.

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Dorcas. Er zijn nog veel meer arme gezinnen die hulp kunnen gebruiken. Wil jij een steentje bijdragen? 

Geef nu

Meer over het project

--:--