Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Medewerker ZOA doet verslag vanuit Syrië

7 februari 2023 | Leestijd 2 min

Marjanne van Vliet is werkzaam bij ZOA (een van onze partners) in Syrië. Ze doet verslag over de situatie in het rampgebied. “Op dit moment zijn we aan het inventariseren wat precies de schade is. Er is grote angst in verband met de flinke naschokken. Er is gebrek aan schoon drinkwater, voedsel en onderdak. Veel mensen slapen in hun auto, want vele gebouwen staan op instorten.

Een groep collega's verblijft op dit moment in Aleppo. Zij hebben de nacht buiten doorgebracht omdat het gebouw waar zij wonen niet meer veilig is. De temperatuur ligt op dit moment rond het vriespunt. Het sneeuwt en het regent. We zijn van plan slachtoffers geld te geven, zodat het besteed kan worden aan wat zij het hardst nodig hebben.

Veel basisvoorzieningen functioneerden al slecht vóór de aardbeving, dus dit is een extra zetje naar de afgrond. Zo was er al geen brandstof meer aanwezig in het gebied. Ik vind het enorm schokkend. Het was hier al een urgente noodsituatie omdat basisvoorzieningen op instorten stonden en er een groot gebrek was aan bijvoorbeeld energie. Dat was allemaal al een groot probleem vanwege de winter en nu komt dit erbij.” EO Metterdaad komt in actie voor acute noodhulp. Help je mee?

Geef nu!

Meer over het project

--:--