Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Mensen beseffen nu pas dat kinderarbeid slecht is’

4 juli 2024 | Leestijd 2 min

Toen de jonge Kathy uit Kenia werkte als dienstmeisje, werd ze mishandeld door de vrouw des huizes. De man had ook verkeerde bedoelingen. Na drie maanden is ze gered van de kinderarbeid, maar er zijn nog meer kinderen als Kathy. Hoe kunnen zij geholpen worden?

“Toen ik thee serveerde aan de moeder voor wie ik werkte, deed ze gemeen”, begint Kathy. “Ze gooide de kokend hete thee op mij. De vader probeerde de boel te sussen, maar ze was te opvliegend. Ze heeft me vaak geslagen.” De man leek vriendelijk – iets té vriendelijk. “Hij probeerde een band met me op te bouwen, in de hoop dat hij de kans kreeg om seks met mij te hebben.” Kathy heeft drie maanden voor het gezin gewerkt, tot Mike haar ontmoette en naar haar leefomstandigheden vroeg. Daarna is hij met haar moeder gaan praten en heeft hij Kathy naar huis gebracht.

Landbouwtraining

Een gesprek met haar moeder was wel nodig; zij dacht – net als veel mensen in Kenia – dat kinderarbeid normaal was, omdat er geld voor het gezin verdiend moet worden. Mike: “Kinderarbeid ontneemt kinderen het recht om naar school te gaan. Nu beginnen mensen te beseffen dat het slecht voor ze is.” Om te zorgen dat gezinnen wel een inkomen hebben, biedt partnerorganisatie Kerk in Actie landbouwtrainingen aan ouders aan, zodat zij leren handel te drijven met hun producten.

Door deze landbouwtrainingen kunnen gezinnen geholpen worden en kan kinderarbeid worden aangepakt. Help je mee, zodat kinderen naar school kunnen en een betere toekomst tegemoet gaan?

Geef nu

Meer over het project

--:--