Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mom kijkt om naar de eenzamen

25 april 2024 | Leestijd 2 min

Ze is de Moeder Teresa van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh: Mom. Zij zorgt voor de mensen om wie niemand geeft. Ze bezoekt zieken, geeft mensen te eten en spoort hen aan een opleiding te volgen. Wat drijft haar?

“Ik wil het licht van de Here Jezus verspreiden, want veel van deze mensen leven in duisternis”, zegt Mom. “Toen ik jong was, had ik ook geen hoop. Ik woonde in een sloppenwijk, te midden van geweld en verkrachtingen, en wilde zelfmoord plegen. Ik wist namelijk niet wat voor toekomst mij te wachten stond. Op een dag hoorde ik op de kinderclub over de Here Jezus, en zo begon ik Gods licht in mijn leven te zien. Dat veranderde alles!” 

Wonen op een begraafplaats

In deze aflevering volgen we Mom, die mensen bezoekt en helpt die eenzaam zijn of bijna niets meer hebben. Mom gaat bijvoorbeeld naar een vrouw die bij haar kleinzoon woonde, tot hij de gevangenis in moest. De vrouw heeft geen geld en woont op een begraafplaats. “Mijn team heeft haar geholpen met een stuk tentdoek tegen de regen. En met eten; vorig jaar kon ze een tijdje niet meer lopen door slechte voeding. Nu bezoeken we haar bijna elke week om te kijken wat ze nodig heeft.”

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Operatie Mobilisatie. Mom bereikt met haar werk enorm veel mensen in de sloppenwijken van de hoofdstad. EO Metterdaad wil haar graag steunen om haar belangrijke werk te blijven doen. Help je mee?

Geef nu

Meer over het project

--:--