Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Naschoolse opvang biedt hoop voor Kanishka

28 april 2023 | Leestijd 2 min

De 15-jarige Indiase Kanishka heeft een droom: politieagente worden. Ze woont nu bij haar oma, die arm is. Daarom moet ze van haar oom aan het werk. Maar mede dankzij de naschoolse opvang houdt Kanishka vast aan haar wens om verder te leren en zet ze door.

Waarom woon je bij je oma?

“Toen ik 1 jaar was, verliet mijn moeder mij en mijn oudere zus voor een andere man. Onze vader kon dit niet verwerken en raakte verslaafd aan alcohol. Op een dag was hij zó wanhopig dat hij gif innam en stierf. Sindsdien wonen we bij onze oma. Ik help haar met het verzorgen van de koeien, met vegen en de was.”

Je oma is arm. Wat merk je daarvan?

“Het gebrek aan eten is elke dag een probleem: we hebben dagelijks honger. We hebben nooit geld om iets te kopen. De enige kleren die ik heb, kreeg ik van de opvang.”

Wat doe je zoal bij de naschoolse opvang?

“Ik maak er huiswerk en krijg elke dag een warme maaltijd. Ook ontvang ik kleren en schoolboeken. Ik vergeet er mijn problemen. Het is bij de opvang beter dan thuis!”

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Stichting Oasis. Dankzij de bijlessen op de opvang lukt het de meeste kinderen om verder te leren. Oprichter Sundaram wil graag nog meer kinderen als Kanishka helpen aan een hoopvolle toekomst. Wil jij een steentje bijdragen? 

Geef nu

Meer over het project

--:--