Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe hoop door kappersopleiding

31 oktober 2022 | Leestijd 2 min

Als Maribel uit Bogota, Colombia, haar dochter van school heeft gehaald, stuit ze thuis op de elektriciteitsmonteur. Hij sluit de elektra af. Bijna alle inkomsten van Maribel gaan namelijk op aan schoolkosten voor haar dochter. Toch zorgt een vakopleiding tot kapster uiteindelijk voor licht aan het einde van de tunnel.

Zeven dagen in de week werkt Maribel bij de carwash. “Ik verdien niet veel. Soms is er maar één klant, dan verdien ik veertig cent. Het is belastend werk: ik moet steeds bukken en zware dingen tillen.” Toch zet Maribel door, zodat ze in ieder geval haar dochters schoolgeld kan betalen en zij later niet dezelfde armoede ervaart als haar moeder. 

Eigen kapsalon

Maribel onderbreekt haar werk voor een paar uur om naar de kappersopleiding te gaan. “Dit werk is fijner dan de wasstraat. Ik droom van mijn eigen salon, maar ben bang dat het niet gaat lukken om de cursus af te maken.”

Maribel ziet het combineren van haar werk en praktijkstage somber in. Daarom komt haar coach Elizabeth langs. Samen bezoeken ze een kapsalon waar Maribel stage mag lopen. En ze wordt gerustgesteld: ze kan de opleiding op haar eigen tempo afronden. Maribel: “Ik weet dat ik alleen met Gods hulp in staat zal zijn om mijn cursus af te maken.” 

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Woord en Daad, die opleidingen – tot bijvoorbeeld naaister, kapper of verkoopster – aanbiedt aan kwetsbare vrouwen. Vrouwen als Maribel kunnen met jouw steun een beter leven opbouwen. Help je mee? 

Geef nu!

Meer over het project

--:--