Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ondanks beperking tóch een inkomen

4 juni 2022 | Leestijd 2 min

Andy Bownds is oprichter van het bedrijf Eco Brixs dat plastic afval inzamelt en recyclet in Oeganda. Mede dankzij hem zijn Mukalazi en Sara uitgegroeid tot succesvolle ondernemers met inzamelpunten voor plastic afval. EO Metterdaad wil meer mensen op deze manier helpen aan een inkomen.

Sara runt een inzamelpunt bij hen thuis, Mukalazi een punt in de stad. Oprichter Andy Bownds heeft de twee een kans gegeven om te werken; door hun fysieke beperking is deze kans niet vanzelfsprekend in Oeganda. 

Andy, waarom zet jij je in voor recycling in Oeganda?

“Tijdens een marathon voor het goede doel in Oeganda viel mij op dat het probleem met plastic afval erg zichtbaar is. En ik heb altijd een passie gehad voor het creëren van banen voor de meest kwetsbaren en het beschermen van het milieu.”

Hoe speelt jouw geloof een rol in dit werk?

“Ik ben christelijk opgevoed en heb geleerd dat iedereen gelijk is. We zijn rentmeesters van deze planeet. Toen ik zag dat de klimaatverandering mensen beïnvloedt die de minste CO2 uitstoten, kon ik niet níks doen. Mijn geloof geeft me de hoop dat we samen in actie komen om onze fragiele aarde te redden.”

Wat hebben jullie al bereikt?

“We hebben 500 ton plastic uit het milieu verwijderd, 3000 mensen van inkomen voorzien en we hebben vijftien voltijdbanen gecreëerd.” 

Met jouw bijdrage steunt EO Metterdaad Andy zodat hij nog meer inzamelpunten kan starten. Zo zorgen we er samen voor dat de bergen plastic afval worden opgeruimd én helpen we mensen als Mukalazi en Sara aan inkomen. Help je mee? 

Geef nu!

Meer over het project

--:--