Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontwikkelingscentrum biedt Rafaela hoop

19 januari 2023 | Leestijd 2 min

De 18-jarige Rafaela is opgegroeid in een wijk vol geweld, drank- en drugsproblemen. Haar vader was gewelddadig en overleed op zijn 29e aan alcohol. Desondanks ziet Rafaela’s toekomst er hoopvol uit, dankzij het ontwikkelingscentrum in São João del Rei in Brazilië.

Rafaela: “Als ik aan mijn verleden denk, voel ik me neerslachtig. Mijn vader sloeg ons veel en heeft zelfs mijn moeder geprobeerd te vermoorden. Door wat ik heb meegemaakt, is mijn zelfvertrouwen erg laag.”

Hoe helpt het ontwikkelingscentrum jou?

“Ik voel me gelukkig als ik hier ben. Er werken mensen die me helpen om de juiste keuzes te maken. En ze veroordelen me niet. Het kindcentrum kwam precies op het moment dat ik het nodig had; ik heb veel rotzooi lopen trappen. Zonder centrum zou ik nu in de gevangenis zitten, of dronken en verslaafd zijn.”

Hoe zie je de nabije toekomst voor je?

“Omdat ik nu 18 jaar ben, moet ik op eigen benen gaan staan. Ik wil hier niet weg, maar ik weet dat het tijd is. Mijn coach Eveline heeft een baan voor mij geregeld bij een chique kledingwinkel. Deze omgeving is helemaal nieuw voor mij, dus ik vind het erg spannend. Ik ga daarom in gesprek met de eigenaresse van de winkel, samen met mijn coach.” Wil je helpen om meer kinderen een plek in het ontwikkelingscentrum te bieden? 

Geef nu!

Meer over het project

--:--