Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Toekomst vol liefde voor Mauricio na afkicken

30 maart 2023 | Leestijd 2 min

Mauricio is verliefd! Eén probleem: hij zit in een verslavingskliniek in Al Paco, Bolivia. Hij vindt Susana leuk, maar zij zit in eenzelfde soort kliniek voor vrouwen. Hoe zien zij de toekomst voor zich?

De 35-jarige Mauricio kwam op zijn 15e in aanraking met alcohol. “Vanaf mijn 20e ging ik steeds meer gebruiken. Ik heb op straat geleefd. Ik dronk alcohol en verdiende geld door te schrijven voor types uit de onderwereld. Ik beschreef hun leven in de bendes, of ik maakte gedichten voor hun vriendinnen. Zij betaalden me met geld, drank of drugs.”

Vriendschap

Mauricio zit zo’n twee jaar in de kliniek, samen met dertig andere mannen. Vandaag is het een bijzondere dag, want hij spreekt Susana weer. “We zijn bevriend. Ik zei tegen de leider van het centrum dat ik een leuk meisje had ontmoet. Zij vroegen of ze geïnteresseerd was, en zo begon de vriendschap.” Mauricio wil weten hoe Susana naar hun toekomst kijkt, vanwege hun verslavingsverleden. De leiding van het centrum vindt het belangrijk dat de ex-verslaafden eerst goed aan zichzelf werken voordat ze een relatie aangaan. Mauricio gaat daarom het gesprek aan. Hoe zal Susana reageren?

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Kerk in Actie. Dankzij de verslavingskliniek heeft Mauricio kans op een toekomst met Susana. Alle mannen hier kunnen kiezen voor een nieuw leven. Wil jij bijdragen aan voorzieningen voor deze kliniek voor verslaafden? 

Geef nu

Meer over het project

--:--