Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uitbreiding ontwikkelingscentrum van start

18 juli 2023 | Leestijd 2 min

De 5-jarige Isac woont in een achterstandswijk in Brazilië. Hij droomt ervan naar het ontwikkelingscentrum te gaan en hier te spelen en te leren. Helaas is het centrum overvol. Maar dat gaat nu veranderen!

Dagelijks bezoeken 220 kinderen buiten schooltijd het ontwikkelingscentrum. Ook de oudere broer en twee zussen van Isac. In het centrum bleek al snel dat ze een enorme achterstand hebben in hun ontwikkeling. Dit komt doordat hun moeder ernstig is mishandeld door haar ex-man en nu de energie mist haar kinderen goed op te voeden.

Samuel besluit de familie te bezoeken om te kijken hoe het gaat. Isacs moeder grijpt haar kans en vertelt hem over Isacs droom. Samuel bevestigt dat haar zoon de uitdaging nodig heeft. “Dan zul je zien dat hij zich snel gaat ontwikkelen”, legt hij uit. “Ik zou hem graag een vaste plek bieden, maar we hebben nu geen ruimte.”

Meer plekken
EO Metterdaad was in september 2022 in Brazilië om deze aflevering te maken. Inmiddels is er een mooi plan bedacht dat mogelijk is gemaakt door de gulle giftgevers. Samuel: “Gedurende de tweede helft van 2023 willen we dertig plekken openen voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Ik zorg ervoor dat ze zich daarvóór al betrokken voelen bij het centrum, zodat we – zodra het gebouw klaar is – meteen actief aan de slag kunnen met de ontwikkeling van jongere kinderen.”

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Wil jij helpen met de uitbreiding van het centrum?   

Geef nu!

Meer over het project

--:--