Ga naar submenu Ga naar zoekveld

''Zelfs in ellende schittert soms schoonheid''

2 februari 2022 | Leestijd 2 min

‘Ik geef om’ is een rubriek in het Metterdaad Magazine waarin EO’ers vertellen waar ze om geven. In het septembernummer vertelt EO Metterdaad-ambassadeur Rachel Rosier over grijsheid en schoonheid.

“Toen ik voor de EO een vluchtelingenkamp in Libanon bezocht, werd ik depressief van de ellende. De tenten, de grond, zelfs de gezichten; alles was er grauw en grijs. Kleur leek volkomen weggetrokken. Ook op andere plaatsen met veel leed, is het alsof kleur, schoonheid en kunst als eerste verdwijnen.''

Toch ontdekte ik dat dit niet klopt. Als je goed kijkt, zie je overal schoonheid. Gebroken schoonheid vaak, maar toch. In de liefde van ouders, die eten uit hun eigen mond sparen om aan hun zieke kind te geven. In gewas dat weer groeit. Zo’n sprankje schoonheid laat iets in mij achter, verandert me. Cijfers en feiten over bijvoorbeeld wereldwijde armoede komen niet verder dan mijn ratio. Stukjes ‘mooiheid’ en kunst, ook in gebrek, raken mijn hart. Ze maken dat ik niet lamgeslagen raak. Daarom wil ik die sprankjes schoonheid, juist ook in ellende, blijven delen.”

Rachel Rosier Rachel is EO-presentatrice en ambassadeur van EO Metterdaad.

Geschreven door

Rachel Rosier

Meer over EO Metterdaad

--:--