Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO Metterdaad

Samen geven wij stem en steun aan mensen wereldwijd, die leven in onrecht, nood en armoede.

Elke zaterdag om 18.10 uur en zondag om 11.30 uur op NPO 2

Geef nu

Wat is EO Metterdaad?

EO Metterdaad is een EO-programma dat aandacht vraagt voor mensen die leven in nood, armoede en onrecht wereldwijd. Overtuigd van Gods liefde voor iedereen vertellen we echte verhalen over wat die liefde wereldwijd voor mensen betekent. Op deze manier werken we aan bewustwording én werven we fondsen voor mensen die dat nodig hebben. De fondsen die we werven, besteden we op een verantwoorde manier via de Stichting EO Metterdaad.

Jaarverslag

Wil je weten wat EO Metterdaad in 2023 met jouw gift heeft gedaan? Bekijk dan ons jaarverslag van 2023.

Eenmalig geven?

Dat kan op rekeningnummer NL88 INGB 0000 300 300, t.n.v. 'EO Metterdaad'. Of via deze pagina.

Wat is onze visie & missie?

  • Wij geloven dat ieder mens een waardevol leven verdient. Daarom zetten we ons al vijftig jaar in voor een wereld zonder nood, armoede en onrecht. 
  • EO Metterdaad geeft je de kans om je welvaart te delen. Onze kijkers, volgers en lezers kunnen geld geven voor de projecten die we in beeld brengen. 
  • Onze missie is dan ook om mensen in een uitzichtloze situatie weer perspectief te bieden.    
congo2

Geschiedenis

EO Metterdaad werd in 1972 opgericht binnen de Evangelische Omroep. Sinds de start geeft EO Metterdaad stem en steun aan mensen in nood wereldwijd. In eerste instantie was het programma te horen op de radio, maar al snel kwam er televisie bij. 

Veel organisaties ontvangen al jarenlang steun voor hun projecten via EO Metterdaad. Inmiddels is er een groot, betrouwbaar en christelijk netwerk van partnerorganisaties opgebouwd. Anno 2022 maken we wekelijks unieke tv-uitzendingen van 10 minuten. Meestal in de vorm van een vierdelige serie over één project of land. EO Metterdaad is te bekijken op NPO 2.

Wat is onze werkwijze?

Project & organisatie

  • EO Metterdaad is altijd op zoek naar impactvolle projecten om in beeld te brengen. De selectie van de projecten hangt af van twee componenten. Ten eerste onderzoeken we of een project aansprekend genoeg is voor landelijke televisie. Ten tweede onderzoeken we of het project goed in elkaar steekt, of we er fondsen voor kunnen werven én of de hulporganisatie past bij EO Metterdaad.
  • We vragen de partnerorganisatie om een uitgewerkt projectvoorstel voor de financiële steun. Pas na goedkeuring op projectinhoud én tv-waardigheid reist de EO Metterdaad filmmaker naar het project.

Werving & bestedingen

  • Vanaf de start van de tv-uitzendingen werven we drie maanden fondsen voor het project. Zodra de opbrengst bekend is, stemmen we met de partnerorganisatie af hoe het geld het best besteed kan worden. Bij elke besteding willen we een gedegen projectplan zien. 
  • Bij grotere bedragen vragen we om een onafhankelijke accountantsverklaring. Bij kleinere bedragen stellen we andere eisen, maar willen we altijd weten hoe het geld is besteed. 
  • Van de giften die EO Metterdaad ontvangt gaat er 12,5% naar de kosten die EO Metterdaad maakt. De Nederlandse partnerorganisatie ontvangt 2,5% dat gebruikt mag worden voor projectbegeleiding. De overige 85% komt volledig ten goede aan de projecten.
Samenwerken met ons

Komt jouw project in aanmerking voor onze media en financiering?

--:--