Ga naar submenu Ga naar zoekveld

40 procent jongeren vindt seks voor het huwelijk zonde

Blijkt uit BEAM seksonderzoek

Ruim 40 procent van de christelijke jongeren vindt dat seks voor het huwelijk volgens de Bijbel een zonde is. Dat blijkt uit een onderzoek van BEAM begin dit jaar onder ruim 1600 jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

Deel:

Ruim 95 procent van de respondenten geeft aan in de afgelopen maand minimaal één keer te hebben stilgestaan bij het onderwerp seks. Bijna de helft (49%) vindt het lastig persoonlijke keuzes te maken rondom seksualiteit. Van deze groep is ruim een derde (37%) van de respondenten bang dat er iets tussen hen en God in staat wanneer ze seks voor het huwelijk hebben. En 23 procent van diezelfde groep voelt zich zondig doordat ze seks hebben voor het huwelijk.

Seks volgens de Bijbel

Ruim 40 procent vindt dat seks voor het huwelijk volgens de Bijbel een zonde is, tegenover bijna 30 procent die zegt van niet. De overige groep is er niet zeker over. Bijna 80 procent van de jongeren heeft in het jaar voor het invullen van de enquête minimaal één keer gehoord zondig te zijn na seks voor het huwelijk. Van de respondenten vindt 55 procent ook dat je vergeving moet vragen aan God wanneer je seks voor het huwelijk hebt gehad.

Lees meer over dit onderzoek bij onze collega's van BEAM.

Beeld: Shutterstock

--:--