Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Overijssel

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Staatsbosbeheerwandeling Wolfsslenkwandeling

Afstand
5 km
Startadres
Steunpunt Holterweg, Kruising Holterweg/Bergleidingweg, Nijverdal

Deze wandeling brengt je naar de Sallandse Heuvelrug. De niet al te lange route loopt over heide en door omliggend bos. Onderweg zie je onder meer eeuwenoude eikenbomen en jeneverbessen. De route loopt hier en daar heuvel op en heuvel af. Dat zorgt voor een fijne afwisseling.
Klik hier voor meer informatie.

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Trage tocht Windesheim

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

Afstand
11 km
Startadres
Parkeerplaats kruising Windesheimerweg/Bulderingsweg, Windesheim

Onder de rook van Zwolle vind je deze route met veel landschappelijke variatie. Een deel van de route gaat onder meer parallel aan de IJssel en onderweg kom je langs verschillende vogelkijkhutten. Met wat geluk kun je een visarend zien vliegen. Daarna loop je over smalle paadjes, tussen hoge struiken en bomen met mooie doorkijkjes. Klik hier voor meer informatie

De mooiste boswandelingen: bronbossen Springendal

Met de wandelingen van De mooiste boswandelingen van Nederland ontdek je de meest sprekende bossen, aldus bomenkenner Jan Ensing.

Afstand
20 km
Startadres
Bushalte RK Kerk, Denekamperweg 205, 7661 RK, Vasse

Een gevarieerde tocht door een eeuwenoud, kleinschalig cultuurlandschap. Onderweg zie je heide met jeneverbesstruwelen, beekjes met elzenbroekerbos en boerenland met eikenhakhout. Je loopt van Vasse naar buurtschap Mander, via landgoed Springendal. Onderweg is er een watermolen met een theetuin. Klik hier voor meer informatie.

NS-wandeling Woldberg

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Afstand
17 km
Startadres
Station Steenwijk, stationsplein 4, 8331 GM, Steenwijk

Loop over een stuwwal uit de ijstijd, bekleed met bos. Loop over paadjes die uitgehold zijn door het water wat van de Woldberg af komt. Onderweg kom je langs een uitkijktoren voor een mooi uitzichtpunt. Daarvoor moet je eerst wel 131 treden beklimmen. Maar als je dat doet, heb je bij mooi weer zicht op Giethoorn, Heerenveen, maar ook over de weilanden waar je eerder nog liep. Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes van Nederland plant bomen.

Wandeling De Dinkel

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route.

Afstand
10 km
Startadres
kruising Oranjestraat / Molendijk / Stationsstraat in Denekamp.

De rivier de Dinkel is zo’n 90 kilometer lang en hij ontspringt in Duitsland. In Twente slingert het water Nederland binnen. Deze wandeling gaat door het stroomgebied bij Denekamp en het biedt onverwachte ontmoetingen met een van de weinige nog natuurlijke rivieren in Nederland. Klik hier voor meer informatie.

--:--