Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 X naar buiten met kinderen

Fun in de natuur

Kerst achter de rug en oudejaarsavond in het vooruitzicht: een goed moment om een frisse neus te gaan halen. Dus uit met die spelcomputer, de legpuzzel even aan de kant en lekker de natuur in! Staatsbosbeheer heeft volop mogelijkheden voor natuur-fun voor het hele gezin.

Deel:

Speelnatuur

Speelnatuur: dat is klimmen en klauteren, spelen met water, hutten bouwen of gewoon genieten van alles wat je ziet, ruikt, voelt. Midden in de natuur! De speelbossen, speelpolders en speelvijvers vind je door het hele land. Je komt ze tegen in uiterwaarden, polders, duinen, graslanden en bossen. Sommige speelplekken zijn heel groot, en sommige zijn wat kleiner. Ook vind je op de ene plek meer natuurlijke speelelementen en voorzieningen (zoals bankjes) dan in het andere. Hierdoor is ieder locatie weer anders.

Schermafbeelding 2020-12-24 om 10.15.37

Klimbos

Niet bang aangelegd? Dan is het klimbos een goed idee! Over tokkelbanen, touwladders en wiebelbruggen trotseer je boomtoppen op allerlei hoogtes. Maar alleen als je durft natuurlijk...

Schermafbeelding 2020-12-24 om 10.02.49

Laarzenpad

Een beetje blubber mag, op een laarzenpad. Klauteren over omgevallen bomen of een slootje trotseren ook. Dus laat dat nette kerstoutfitje in de kast hangen en ga voor comfortabele kleren die tegen een stootje kunnen. Want vies worden mag best een beetje. Zoek onderweg naar dierensporen, geniet van spannende doorkijkjes of van mooie vergezichten. Kortom, ga met elkaar op avontuur in eigen land.

Buitenspelen 3

Dierenkaarten

Perfect Earth Animals is een buitenactiviteit voor kinderen (7-12 jaar) en. Je gaat in de natuur op zoek naar virtuele dierenkaarten en ontdekt interessante weetjes over de dieren die daar voorkomen. Er zijn in Nederland al meer dan tienduizend virtuele dierenkaarten verstopt, ook bij de buitencentra en in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Veel plezier met verzamelen en ruilen.

Schermafbeelding 2020-12-24 om 10.10.43

Kabouterpaden

Tijdens een kabouterwandeling loop je een niet al te lange wandeling, waar je ondertussen speurt naar kabouters in bomen, struiken en knoesten. Of waar je kabouterpaaltjes volgt, die je feilloos de route wijzen. Op sommige routes zijn knapzakjes te koop, die gevuld zijn met lekkers voor onderweg. 

Buitenspelen 1
--:--