Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 fijne podcasts om deze zomer te luisteren

Met deze podcasts lig je nog lekkerder in je hangmat

Of je nu ligt in een strandstoel op je vakantiebestemming of gewoon thuis op de bank; een podcast doet het altijd goed. Wij hebben zeven podcasts uitgekozen die het beluisteren waard zijn deze zomer. Laat je inspireren door goede gesprekken, lekkere recepten en spannende verhalen.

Deel:

1. Jodcast: Esther en Esther aan de kook

De Jodcast is de EO-podcast voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. In het tweede seizoen van deze podcast gaat schrijver en columnist Esther Porcelijn op zoek naar verhalen en tradities uit de Joodse keuken. In de nieuwe achtdelige serie laat Porcelijn zich door schrijver en kok Esther Erwteman meevoeren in de geschiedenis van de gevarieerde en vegetarische Joodse keuken. Vanaf vrijdag 9 juli verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering.

iTunes | Spotify | EO

2. Seks met sokken

Waarom willen wij eigenlijk seks? En als we het allemaal zo graag willen, waarom is het dan vaak zo moeilijk om erover te praten? Kun je seks en liefde van elkaar scheiden? In deze podcast gaat de christelijke relatiecoach Cocky Drost in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over seks. Cocky hoopt dat luisteraars in de zeven afleveringen gaan nadenken over de rol van seks in hun liefdesleven.

iTunes | Spotify | EO

3. Called for greatness

De Called for Greatness podcast is voor de christelijke vrouw die vanuit haar geloof wil groeien in visie, persoonlijk leiderschap, en strategische kennis om de dromen in haar hart te kunnen realiseren. Elsa Schaddelee deelt in deze podcast zowel praktische tips als inspiratie zodat jij zo goed mogelijk kunt doen waarvoor je gemaakt bent: anderen helpen, vanuit de talenten en gaven die God jou heeft gegeven. Geregeld is er een inspirerende vrouw te gast bij Elsa aan tafel. Mocht je niet kunnen kiezen uit de 27 afleveringen die al online staan, dan is aflevering 18 een aanrader. In deze aflevering was Eva-hoofdredacteur Griëtte Vonk te gast. Elsa en Griëtte gaan in gesprek over ‘het volle leven vieren’.

iTunes | Spotify 

4. De niet zo perfecte podcast

De podcast over bezield leven mét ups en downs. Hoe leven we dichtbij God en onszelf in een maatschappij die veel van ons vraagt? Eline Hoogenboom gaat in gesprek met gasten en vraagt hen naar hun eerlijke verhaal. Vanaf 14 juli is de eerste aflevering te beluisteren via Spotify. 

Spotify 

5. Eetgeheimen

Op zoek naar nieuwe recepten en benieuwd naar persoonlijke ‘eetgeheimen’ van bekende Nederlandse mannen en vrouwen? Dan is deze podcast misschien wel iets voor jou. In iedere aflevering duikt Miljuschka via smaakherinneringen in het leven van gasten die ze inspirerend en interessant vindt. Naar aanleiding van iedere aflevering ontwikkeld Miljuschka een recept geïnspireerd op de gast, zodat je thuis ook mee kunt genieten.

iTunes | Spotify 

6. ZOUT!

Hoe zetten gelovigen zich in op maatschappelijke terreinen? Die vraag wordt beantwoord in de podcast ZOUT! Hierin ontmoeten Marieke Meijer en Chris Segers bekende en minder bekende mensen uit de breedte van de EO-achterban. Ze willen weten hoe christelijke gelovigen zich inzetten op maatschappelijke terreinen als duurzaamheid, armoede en het bestrijden van onrecht. In series van vijf afleveringen komen verschillende thema’s aan bod, waaronder: natuur, relaties, opvoeden en eenzaamheid.

iTunes | Spotify | EO 

7. Laura H.

Deins jij niet terug voor een beetje spanning? Dan is de true crime podcast Laura H. een aanrader. Op 12 juli 2016 werd de Nederlandse Laura H. uit Zoetermeer wereldberoemd: moeder van twee kinderen en ontsnapt uit het door IS uitgeroepen kalifaat. Deze podcast neemt je mee in het verhaal van Laura. Hoe kwam ze in het kalifaat terecht? Hoe wist ze uiteindelijk te ontsnappen en hoe ziet haar leven er in Nederland uit? Laura zelf komt uitgebreid aan het woord, net zoals haar vader, die een belangrijke rol speelde in de terugkeer.

iTunes | Spotify 

Benieuwd naar meer christelijke podcasts? Daar schreven we al eerder een artikel over.

--:--