Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Actrice Elizabeth Tabish (The Chosen) worstelde met depressie

"The Chosen opende mijn hart"

Elizabeth Tabish is een van de hoofdrolspelers in 'The Chosen'; dé serie over het leven van Jezus. De 36-jarige Amerikaanse vertolkt de rol van Maria Magdalena. In een openhartig gesprek vertelt Tabish over de herkenning met haar personage en de invloed van 'The Chosen' op haar geloofsleven. "Het is een voorrecht om Maria te mogen spelen. Een vrouw die zo eerlijk, echt en rauw is."

Deel:

"Ik ben lange tijd depressief geweest. Ik had niks meer, dronk te veel... Ook overwoog ik te stoppen met acteren, want ik was al zo vaak afgewezen. Alles wees erop dat ik een stap in een andere richting moest zetten; al had ik geen idee hoe. Dus ik vroeg mijn zaakwaarnemer om mij niet meer te in te schrijven voor nieuwe rollen. Toch gaf hij mij op voor deze rol, wat achteraf natuurlijk geweldig is!"

Verbonden met Maria Magdalena

"Toen ik het script van The Chosen voor het eerst las, brak ik. Ik had me al jaren niet zó verbonden gevoeld met een karakter uit een serie. Het leek wel of het voor mij geschreven was. Een vrouw die struggelde en enorm haar best deed. Een vrouw die er zelf niet uitkwam. En toen die verlossing; die tweede kans in het leven. Dat ontroerde mij enorm. Dankzij mijn pijn, depressie en angsten kon ik me tot op zekere hoogte in Maria verplaatsen. Ik vraag me af of ik dat had kunnen spelen als ik daar zelf niet doorheen was gegaan. En tegelijkertijd hielp de tweede kans van Maria en de ontwikkeling die zij doormaakte mij ook om te groeien."

"The Chosen opende mijn hart"

De rol van Maria Magdalena veranderde ook de manier waarop ze naar het geloof keek. "Ik werd katholiek opgevoed. Als kind hield ik van de verhalen van Jezus", vertelt ze. "Maar naarmate ik ouder werd, werd ik sceptisch en cynisch. Ik ervoer schijnheiligheid en veroordeling bij christenen. Ik voelde mij er niet meer thuis en liet het geloof los. Toch miste ik de connectie wel. Ik ben altijd onder de indruk gebleven van wat Jezus zei en wie Hij voor mensen is."

"En toen kwam The Chosen op mijn pad. Door dit project leerde ik meer over het evangelie, over mijn personage en over wat Jezus écht leerde. Niet de interpretatie van andere mensen, maar terug naar de Bijbel. Terug naar wat Jezus zei en deed. Het opende mijn hart en walste de blokkades omver. Het heeft mijn ogen geopend."

Dit artikel is gebaseerd op een interview van actrice Elizabeth Tabish in de Canadese tv-show '700 Club Canada'.

Maria Magdalena in de serie 'The Chosen'

Lees ook over:

Maria Magdalena in de serie 'The Chosen'
--:--