Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maria Magdalena in de serie 'The Chosen'

Ontdek de personages uit de serie 'The Chosen' en hun plek in de Bijbel

In de eerste aflevering zien we een meisje dat niet kan slapen: Maria uit Magdala. Ze zegt een tekst op "Wees niet bang want ik zal je vrijkopen." Later in de aflevering zien we Maria als ze een volwassen vrouw is.

Deel:

Maria wordt geteisterd door kwade geesten: demonen. Niet een, maar meerdere demonen woonden in haar. In de serie komt de Farizeeër Nikodemus bij haar langs om de demonen uit te drijven, dit mislukt.

Jezus ontmoet Maria, die door anderen Lili genoemd wordt, aan het einde van de aflevering. Als Maria wegloopt loopt Jezus achter haar aan en noemt hij haar bij haar naam: “Maria. Maria uit Magdala.” Maria is geschrokken en vraagt hoe Jezus weet hoe zij heet. Jezus antwoord met: “Welnu, zegt de Heer, die jou schiep. Die jou vormde. Wees niet bang want ik zal je vrijkopen. Ik heb je bij je naam geroepen. Je bent van Mij.”  En met dat Jezus dat zegt drijft hij de demonen uit.

Maria Magdalena in de Bijbel

De eerste keer dat we Maria uit Magdala tegenkomen in de Bijbel is in Lucas 8 vers 2. Lucas 8 begint met: “Kort daarop begon hij rond te trekken van stad tot stad en van dorp tot dorp om het goede nieuws over het koninkrijk van God te verkondigen. De twaalf (leerlingen van Jezus) vergezelden hem, en ook enkele vrouwen die van boze geesten en ziekten genezen waren: Maria uit Magdala, bij wie zeven demonen waren uitgedreven, Johanna, de vrouw van Chusas, de rentmeester van Herodes en Susanna – en nog tal van anderen, die uit hun eigen middelen voor hen zorgden.” Maria en nog twee vrouwen worden hier expliciet genoemd.

In Lucas 7 staat het verhaal van een vrouw die Jezus’ voeten zalft met dure geurige olie. Er zijn mensen die beweren dat die vrouw ook Maria Magdalena moet geweest zijn.

Maria was een volgeling van Jezus en zorgde voor hem en de discipelen. Ze was ook bij de kruisiging en na de opstanding van Jezus was zij de eerste die hem zag.

Lees het stuk over Maria Magdalena uit Lucas 8 op bijbel.eo.nl.

Volg alles van The Chosen: meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang wekelijks een e-mail met achtergronden bij deze inspirerende serie.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--