Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alle toeristen moeten Israël verlaten

Code oranje vanwege coronavirus

De Israëlische regering heeft vandaag besloten dat alle toeristen binnen een paar dagen het land uit moeten zijn, meldt het ANP. ‘Toeristen die in Israël verblijven, krijgen de komende dagen de tijd om op een ordelijke manier het land te verlaten’, staat in een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid.

Deel:

Het ministerie geeft geen uiterste datum aan wanneer iedereen vertrokken moet zijn. Toeristen die symptomen vertonen moeten zich direct melden bij Israëlische hulpdiensten en goed de hygiëneregels navolgen, aldus de lokale autoriteiten. Ook moeten ze aangeven welke plekken die ze in Israël hebben bezocht. 

Code oranje

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft het reisadvies voor Israël aangepast, nadat het land maandag strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus had aangekondigd. Voor het hele land geldt nu code oranje, wat betekent dat het ministerie niet-essentiële reizen afraadt.

Thuis-quarantaine

Iedereen die Israël binnenkomt moet eerst veertien dagen in thuis-quarantaine. Toeristen die niet kunnen aantonen dat ze een plek hebben voor quarantaine, komen het land niet in. Hotels worden niet gezien als geschikt.

Bethlehem

De stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever werd eerder deze week afgesloten van de buitenwereld. Het ministerie van Defensie meldt dat Israëliërs en Palestijnen de stad ‘niet meer in of uit mogen’. Die maatregel zou in overleg met de Palestijnse Autoriteit zijn genomen. In het gebied zijn zeven besmettingen gemeld met het nieuwe coronavirus. Het zou in alle gevallen gaan om Palestijnse medewerkers van een hotel in Bethlehem. Zij zijn mogelijk besmet door Griekse toeristen die daar verbleven.

In het land zijn inmiddels vijftig besmettingen gemeld. Nog niemand is aan de gevolgen van het virus overleden.

Beeld: ANP

--:--