Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Alles was heel zwaar voor Gerben'

Ik mis je, zaterdag, 19.20 uur, NPO 2

Deel:

Marleen Stelling en Arjan Lock spreken in het EO-programma Ik mis je met mensen die een dierbare verloren. Waar vind je dan troost om verder te gaan? Daisy Veenstra is vanavond een van de gasten. Ze vertelt over het verlies van haar goede vriend Gerben. 

"Gerben was niet gelukkig. Alles was heel zwaar voor hem," vertelt Daisy Veentra in Ik mis je aan presentator Arjan Lock. Ze heeft met Gerben intensieve gesprekken over het leven. Hij kent mooie momenten, maar vertelt ook dat alles een keerzijde heeft. Als Daisy hoort dat hij uit het leven was gestapt, schrijft ze een afscheidslied. Nu staat ze voor het eerst bij zijn graf.

Elvis-fan

Het is tien jaar geleden dat Rudie, de man van Alie Veldmeijer en de vader van Diana de Jong-Veldmeijer, is overleden. Maar het voelt als de dag van gisteren, vertellen Alie en Diana in Ik mis je. Rudie overlijdt drie weken nadat de diagnose alvleesklierkanker is geconstateerd. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Alie en Diana Veldmeijer Ik mis je
Marleen Stelling ontmoet Alie Veldmeijer en Diana de Jong-Veldmeijer in 'Ik mis je'.

Diana kan haar vader altijd om raad vragen, maar juist nu kan en wil hij niet praten over hoe het verder moet na zijn overlijden. Dat vinden Alie en Diana nog steeds moeilijk. Als Elvis-fan laat hij zijn gevoelens wel blijken via het draaien van zijn favoriete muziek.

Corona

Richard Groothuis heeft net de steen teruggeplaatst op het graf van zijn ouders. Dertig jaar na het overlijden van zijn vader staat nu ook de naam van zijn moeder op de steen. Tijdens de eerste lockdown krijgt zijn 92-jarige moeder corona. "We waren haar al langzaam aan het kwijtraken, omdat ze dementeerde," vertelt Richard in Ik mis je. Maar dan komt alles in een stroomversnelling en overlijdt ze dertig uur later. Hoe kijkt Richard terug op deze bizarre dagen?

Ik mis je

Zaterdag 27 maart, 19.20 uur, NPO 2

Kijk 'Ik mis je' hier terug

--:--