Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Begin jouw zondag met vertrouwde én nieuwe EO-programma's

Vanaf 4 september elke zondag bij de EO op NPO 2

Zingen, bidden, geloven en vragen. Dát is in een paar woorden wat je kunt verwachten van de nieuwe zondagochtend van de EO op NPO 2. Vanaf 4 september zijn 'Nederland Zingt op zondag' (wekelijks) en de BEAM Kerkdienst (maandelijks) terug op televisie. Daarnaast maak je kennis met een gloednieuw programma: 'Bid, bedank, bewonder'.

Deel:

De zondagochtend van de EO begint om 9.15 uur met ‘Bid, bedank, bewonder’. In dit nieuwe programma praten Jurjen ten Brinke, Giovanca Ostiana en Marleen Stelling met inspirerende Nederlanders over belangrijke momenten in het leven waar bidden, dankbaarheid en bewondering centraal stonden. Zo spreekt Jurjen ten Brinke in de eerste aflevering met professor Erik Scherder. In de afleveringen die volgen, leren we onder andere Pieter-Jaap Aalbersberg (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) en cardioloog Harriëtte Verwey beter kennen. 

Bidden, bedanken, bewonderen

Marleen Stelling vertelt: "In de ontmoeting staan we stil bij de levensloop van onze gast en gaan we in gesprek over bidden, bedanken en bewonderen. Die drie woorden zijn kernbegrippen van wat geloven kan betekenen. Bidden als je contact zoekt met God, bedanken uit dankbaarheid voor wat je hebt gekregen, en de wereld om je heen bewonderen.” 

Nederland Zingt op zondag

Rond de klok van 11.00 uur gidst presentatrice Mirjam Bouwman je door een nieuwe aflevering van 'Nederland Zingt op zondag'. In dit programma hoor je uiteraard veel liederen langskomen. Ook is er ruimte voor gebed en een overdenking. 

BEAM Kerkdienst

'Nederland Zingt op zondag' is niet het enige programma dat terugkeert met nieuwe afleveringen. Ook de BEAM Kerkdienst is vanaf 25 september weer te zien. Elke laatste zondag van de maand brengt Joram - samen met een spreker en de BEAM Worship Band - een bezoek aan een middelbare school. Er klinkt muziek, de spreker verzorgt een overdenking én er zijn gesprekken met jongeren die een bijzonder verhaal hebben bij het thema van de uitzending.

De EO-zondagmorgen op NPO2 (standaard)

09.00 uur - Ik mis je
09.15 uur - Bid, bedank, bewonder
11.05 uur - Nederland Zingt op zondag
11.30 uur - Metterdaad
11.40 uur - De Verandering
11.55 uur - Songs of Praise

De EO-zondagmorgen op NPO2 (laatste zondag van de maand)

09.00 uur - Ik mis je
09.15 uur - Bid, bedank, bewonder
11.05 uur - Nederland Zingt op zondag
11.30 uur - BEAM Kerkdienst
11.55 uur - Metterdaad
12.05 uur - De Verandering

--:--