Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bert van Leeuwen in nieuw seizoen 'Het Familiediner'

'Ook in coronatijd gaan we door'; maandag, 21.30 uur, NPO 1

Deel:

Bert van Leeuwen bemiddelt in een nieuw seizoen van Het Familiediner (EO) wederom in conflicten tussen familieleden. Daarbij laat hij zich niet tegenhouden door de coronacrisis. Nooit staat vast dat alle betrokkenen op zijn verzoeningspogingen in zullen gaan. En áls het dan lukt, zijn daar altijd de maatregelen waaraan we ons in deze tijd moeten houden.

“Het voelt toch raar om anderhalve meter afstand te moeten houden,” vindt Bert van Leeuwen. “Maar dat mensen elkaar na jaren weer in de ogen kijken en het gesprek met elkaar aangaan, is al zó bijzonder. Steeds weer zie ik in Het Familiediner dat familieleden elkaar ten diepste gewoon missen. Alleen de stap zetten is moeilijk, dus dan kan mijn hulp het beslissende zetje geven. Wanneer ze zich dan met elkaar verzoenen, is dat het mooiste wat er is.”

Zussen hebben al jaren ruzie

Bij de eerste ruzie die Bert vanavond wil oplossen, wordt hij niet direct hartelijk ontvangen. Twee zussen hebben al jaren ruzie door een verkeerd geïnterpreteerde opmerking. Het lijkt een flinke uitdaging om ze in Het Familiediner weer bij elkaar te krijgen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Het Familiediner Bert van Leeuwen Mariët
Mariët hoopt dat Bert van Leeuwen haar vader en haar tante weer bij elkaar aan tafel krijgt.

De 15-jarige Mariët stuurt Bert een noodkreet: ze zou graag zien dat de ruzie tussen haar vader Frederik en zijn zus Marianne bijgelegd wordt. Bij het opruimen van hun moeders appartement liepen de meningsverschillen hoog op, waardoor ze nu al tweeënhalf jaar geen contact met elkaar hebben.

Het Familiediner - nieuw seizoen

In het EO-programma Het Familiediner probeert Bert van Leeuwen families na een ruzie weer tot elkaar te brengen. Bert bezoekt beide familieleden, gaat met hen in gesprek en nodigt hen uit voor een verzoeningsdiner. Elke aflevering speelt opnieuw de vraag: wie stapt er uit de limousine? Zijn de familieleden bereid om elkaar te vergeven? 

Vanaf 18 januari, iedere maandag, 21.30 uur, NPO 1

--:--