Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bert van Leeuwen op de nieuwe EO-zondagmorgen

‘EO Life’, vanaf zondag 9 januari op NPO 2

In dit gloednieuwe ‘zingevingsmagazine’ ontvangt Bert iedere week gasten die komen vertellen over geloof, de kerk en hun persoonlijke verhalen. Ook klinkt er mooie inspirerende muziek.

Deel:

‘EO Life’ wordt een toegankelijk programma met bevlogen mensen die geloof en kerk in onze samenleving handen en voeten geven. De EO wil zo op de zondagmorgen, aan de start van een nieuwe week, een brede doelgroep bedienen, inspireren en representeren.

Gor Khatchikyan

In de eerste uitzending van ‘EO Life’ zijn de gasten: SEH-arts Gor Khatchikyan, Neo de Bono en Lise van der Eijk. Van der Eijk is programmamaker bij EO Metterdaad. Ze is in Moldavië geweest voor opnames en komt daarover praten. Daarnaast vertelt ze over de vraag wat het zien van zoveel verdriet doet met een mens. De Bono heeft al zijn geld weggegeven en leeft nu ten dienste van de samenleving. Nadat hij zijn miljoenen weggaf is hij gaan wonen en vrijwillig werken in de Haagse Moerwijk. IC-arts Khatchikyan was afgelopen jaren veel in de media en staat bekend als iemand die ondanks alles positief blijft. Wat brengt deze houding hem en hoe houdt hij dat vol in deze lastige coronatijd? De meditatie in het programma is deze keer van EO-presentator Jurjen ten Brinke. ‘EO Life’ kent verschillende vaste rubrieken, waaronder ‘De Engel’, waarin iemand die iets heeft betekend voor een ander wordt verrast.

Inspiratie

Presentator Bert van Leeuwen: “Ik kijk echt uit naar het maken van dit programma! Het is een mooie afwisseling van gasten en muziek en een aantal vaste rubrieken. Ik hoop op mooie gesprekken met boeiende gasten over wat ze meemaken en geloven. Ik ben nieuwsgierig naar hun verhalen en ik hoop dat we deze in een ontspannen en gezellige sfeer kunnen presenteren. Zo zijn we met ‘EO Life’ hopelijk een mooi inspirerend startpunt van de week.”

Herkenbaar

Met de komst van ‘EO Life’ verdwijnen de verschillende losse programma’s die de EO tot dusver uitzendt op de zondagochtend. Zo verdwijnen zoals eerder aangekondigd de BEAM-kerkdienst, maar ook ‘Zie Je Zondag’, ‘Nederland Zingt Dichtbij’ en de zondagse uitzending van EO Metterdaad. Veel van de elementen van deze titels komen terug in ‘EO Life’. Met Bert van Leeuwen als presentator hoopt de EO een herkenbaar, inspirerend programma op de zondagmorgen te maken dat voor een breed publiek, christelijk en seculier, interessant en relevant zal zijn.

Vernieuwing is nodig

In het EO-magazine Visie licht directeur Arjan Lock de vernieuwingen op de zondagmorgen verder toe: “Het is een bewuste keuze om onze uitzendingen voor een grotere groep toegankelijk te maken, zonder het belang van de zondagochtend uit het oog te verliezen. Want het gaat nog steeds over God en het geloof. Soms is vernieuwing nodig om weer nieuwe mensen in aanraking te brengen met het geloof; precies waar de EO voor is opgericht. We zullen inspelen op actuele onderwerpen die ook met het kerkelijk leven te maken hebben. Denk aan een bezoek van de paus aan een vluchtelingenkamp; wat heeft dat ons als kerken en gelovigen te zeggen? Het zijn dit soort relevante vragen die aan bod komen in ‘EO Life’, dat we samen met de kerken maken. Zo kunnen we ook de vele mooie momenten uit het kerkelijk jaar beter een plek geven in onze uitzendingen.”

Wanneer kun je EO Life zien?

De nieuwe zondagmorgen van de EO zal er vanaf zondagmorgen 9 januari als volgt uitzien:
08.55 uur - Ik mis je
09.15 uur - EO Life deel 1
(9.45-11.05 onderbroken door Eucharistieviering van KRO-NCRV)
11.05 uur - EO Life deel 2
11.50 uur - Nederland Zingt (herhaling) of Songs of Praise (om en om)

--:--