Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bianca Groen Gallant dacht dat haar leven voorbij was en riep het uit naar God

Ze is onderwijsbegeleider en zit in het dagelijks bestuur van de PKN. Wanneer ze net is gescheiden, wordt ze ernstig ziek. Bianca Groen Gallant is te gast in ‘Bid, bedank en bewonder’ en vertelt hoe de donkerste nacht van haar leven haar terugbracht bij God.

Deel:

Bianca groeit op in Suriname en emigreert met haar toenmalige vriend naar Nederland. Ze vindt niet meteen haar plek hier. “Dat heeft wel even gekost, ja.” Op een gegeven moment trouwt ze met haar vriend en krijgen ze kinderen samen. Toch voelt ze zich niet tevreden met het leven dat ze heeft. “Ik ben heel bevlogen, ambitieus en ik wilde altijd heel veel. Mijn toenmalige man vond het wel prima zoals het was.” Ze gaan uit elkaar. “Ik dacht de dingen te kunnen doen die ik wilde gaan doen, zoals af en toe gewoon lekker uitgaan en vrienden ontmoeten en op vakantie gaan.” Dat loopt echter anders. “Ik voelde een knobbeltje in mijn borst en ik wist meteen: dit is niet goed. Toen begon een hele spannende, lastige, zware periode in mijn leven.” 

Ik had echt gedacht dat het in die nacht voor mij over zou zijn.

Uitgeroepen naar God

Bianca blijkt borstkanker te hebben en moet allerlei behandelingen en chemokuren ondergaan. God is dan al tijden heel ver weg voor haar. Door een bijzondere ervaring komt ze Hem weer op het spoor, vertelt ze. “Op het diepste punt van mijn ziek zijn lag ik in bed en had ik net weer een chemokuur gehad.” Ze trekt de laatste plukjes haar uit haar hoofd en heeft het gevoel dat haar laatste uur op aarde geslagen heeft. “Ik had echt gedacht dat het in die nacht voor mij over zou zijn.” In haar wanhoop roept ze het uit naar God. “Ik heb het echt letterlijk geroepen.’ En God hoort haar. Ze valt in slaap en staat de volgende ochtend weer op. “Voor mij was dat het moment dat ik voelde dat ik gedragen werd.” 

Bekijk het hele gesprek met Bianca Groen Gallant op zondag 2 juli om 09:20 uur op NPO2 of nu al via NPO Start. Zo vertelt ze ook nog over de impact van het slavernijverleden en hoe haar blik hierop volledig is veranderd.

Geschreven door

Christianne Scholtens

--:--