Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Binnenkijken bij hoofdredacteur Griëtte

Een gezellig jaren-negentig huis

Bij Griëtte thuis staan er bloemen op tafel. “Voor een mooi boeket veldbloemen of pioenrozen fiets ik graag even naar de Utrechtse markt. Bloemen geven mij een gevoel van geluk.” Griëtte woont samen met haar man Duurt en vier kinderen in een gezellig jaren-negentighuis in Houten. We mogen even in haar huis en leven binnenkijken.

Deel:
binnenkijken

In het huis staat een volle boekenkast, want Griëtte leest graag. “Sinds kort heb ik een e-reader, maar het allerliefste houd ik een dik boek vast. Voordat ik een boek lees, moet ik er wel echt helemaal in kunnen duiken. Vroeger kreeg ik al te horen dat als ik eenmaal lees en in mijn boek verzonken ben, ik niks en niemand meer om mij heen hoor, dat is nog steeds zo. Zo verlies ik me in het lezen. Wat ik lees? Ik lees echt van alles, van vakliteratuur tot romans tot en met theologische boeken. Op dit moment heb ik een stapeltje naast mij liggen: het laatste deel van De zeven zussen Lucinda Riley, een boek van Suzanne Vermeer, een boek van Tim Keller en het nieuwste boek Goed Voelen van Michelle van Dusseldorp en Harry van der Pol.” 

‘Goede Tijden is een old time favorite’ 

binnenkijken

Niet vaak kijkt Griëtte televisie, maar voor Goede Tijden Slechte Tijden maakt ze graag een uitzondering. “Dat is echt een old time favorite. Vroeger als kind woonde ik op een boerderij en daar hadden we alleen Nederland 1, 2 en 3. Als ik dan op woensdag catechisatie had, wachtte ik vaak even bij mijn opa en oma in het dorp, totdat mijn vader onsophaalde. We woonden namelijk best een stuk verderop en anders moesten we in het donker naar huis. Tijdens het wachten keek ik met mijn opa en oma naar Goede Tijden. Mijn opa had dan hele beschouwingen, ik denk dat ik vooral daarvan erg genoot. Nu kijk ik de soap nog steeds, ik houd ervan om te zien hoe alle verhaallijnen zijn uitgewerkt. Verder kijk ik niet veel televisie, maar wel programma’s zoals Een Huis VolSteenrijk, Straatarm, Ik Vertrek en Boer Zoekt Vrouw. Voor mij is op deze manier televisiekijken ook echt een gezinsmoment, en het moment van ‘even niks hoeven’.

‘Bloemen geven mij een gevoel van geluk’

binnenkijken

Op de tafel staan regelmatig bloemen. “Ik fiets graag zelf even naar de markt op Utrecht voor een mooi boeket veldbloemen of pioenrozen. Bloemen geven mij een gevoel van geluk. Maar in het huishouden op zich doet Griëtte eigenlijk niet veel. “De was opvouwen is mijn afdeling. Ik heb op een gegeven moment voor het gemak al mijn handdoeken vervangen voor alleen witte en grijze. Dat vind ik heel overzichtelijk.”

‘Thuis doe ik aan krachttraining’ 

binnenkijken

Toch wordt er in huize Vonck niet alleen maar stilgezeten door Griëtte. “Twee of drie keer per week probeer ik thuis te sporten. Dat doe ik met behulp van een app. Thuis doe ik vooral aan krachttraining, denk maar aan buikspieroefeningen, touwspringen, werken met halters en kettle bells. En dan een training van maximaal 45 minuten. Overigens kan ik er gerust een hele dag of twee tegenaan hikken, voordat ik daadwerkelijk de gewichten vastpak.” 

Fotocredits: Jeannine Rijsdijk

--:--