Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christelijk event 'Wake' wil verdeeldheid rond racisme wegnemen

'Ook al begrijp je het niet helemaal, durf te luisteren'

Op zaterdag 4 juli gaat het online event 'Wake, dare to connect' live. Tijdens dit evenement zullen zowel zwarte als witte christelijke artiesten en sprekers optreden. Daarnaast worden er persoonlijke verhalen en ervaringen gedeeld over de impact van racisme in de levens van jongeren.

Deel:

Het event wordt zaterdag vanaf 20.00 uur live gestreamd via het YouTube-kanaal van Move.Community en is vooral bedoeld voor jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar. Wake wil met het evenenement meer begrip creëren tussen witte en zwarte christenen. Door kennis en ervaringen te delen, hoopt Wake de verdeeldheid onder jongeren te laten afnemen en ze uit te dagen tot empathie. "De pijn die racisme veroorzaakt, is echt," zegt Shelton Telefsford (foto), een van de initiatiefnemers. "Erken dat die pijn er mag zijn, ook al begrijp je hem niet helemaal. Durf te luisteren. Dat zou al grote winst zijn."

Liefdevolle manier

"We zijn geen protestbeweging," vervolgt Telesford, "maar willen vanuit ons geloof een platform bieden aan iedereen die zich op een liefdevolle manier wil uitspreken tegen racisme. We nemen daarbij één heel duidelijk standpunt in, en dat is dat racisme niet thuishoort in onze samenleving, in ons denken en in onze systemen."

Programma

Tijdens de avond wordt live muziek afgewisseld met sprekers, ‘spoken word’ en verhalen van jongeren over de impact van racisme op hun leven. Onder anderen politicus en advocaat Don Ceder en Shelton Telesford zullen spreken. Dwight Dissels, Shock Elias, Eline Bakker, Damascus, Elvis E, Adem Project, Abigail Martina en Minerva Blijd treden op. Sherwin Blijd verzorgt een spoken word-optreden over de impact van het Nederlandse slavernijverleden in de hedendaagse maatschappij.

Geen protestbeweging

Het Wake-event wordt georganiseerd door vier partners: Youth for Christ, Present Nederland, Jong Protestant en Move.Community.  Zij benadrukken dat het een event wordt tegen racisme, maar geen portestbeweging. 

Beeld: Eljee

--:--