Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christelijke boer Bert de Wilde voert actie in nieuw tv-seizoen 'Crux'

Zaterdag, 19.24 uur, NPO 2

De stikstofplannen van de overheid leiden ook bij christelijke boeren tot grote onrust. Zoals bij Bert de Wilde uit Twente. In het EO-programma 'Crux' vertelt hij over een voor hem ongebruikelijke stap. Hij komt in actie tegen het overheidsbeleid.

Deel:

Eerder voelde Bert zich nooit zo’n actievoerder en wilde de overheid altijd gehoorzaam zijn. Maar nu ziet deze boer, die we ontmoeten in Crux, geen andere mogelijkheid meer dan in actie te komen. Bert is niet alleen melkveehouder, maar beheert ook een stuk natuurgebied, want als christen vindt hij dat hij ook rentmeester van de schepping is.  

Caroline van der Plas op bezoek

De stikstofplannen doen hem daarom des te meer pijn. Op de christelijke partijen vertrouwt Bert de Wilde niet meer, maar kan de Boer Burger Beweging zijn verhaal vertolken in politiek Den Haag? Caroline van der Plas van deze partij zoekt hem zaterdagavond in Crux persoonlijk op.

Crux

In het tv-programma Crux wordt wekelijks iemand geportretteerd bij wie de actualiteit persoonlijk ‘aanklopt’. Wat is zijn of haar antwoord op actuele vraagstukken en hoe beweegt hij of zij mee of juist tegen de stroom in? Hoe helpen geloof, principes en idealen de geportretteerde anno 2022 in het dagelijkse leven en de keuzes die daarbij horen?
Iedere zaterdag, 19.24 uur, NPO 2 

Geschreven door

Bart van Delen

--:--