Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Crux op zaterdagavond

Vanaf zaterdag 8 januari, 19.15 uur op NPO 2

Crux volgt een christen bij wie de actualiteit persoonlijk ‘aanklopt'

Deel:

Wat is hun antwoord op actuele vraagstukken en hoe bewegen zij mee of juist tegen de stroom in? In aflevering 1 volgen we Neo de Bono (44). Als succesvol internetondernemer had hij veel geld en veel huizen, maar hij heeft alles weggegeven. Neo vertelt waarom hij nu in het Haagse Moerwijk woont, waar armoede heerst.  

Geloofsverhalen

In het programma wil de EO bijzondere mensen met een geloofsverhaal een plek geven, en de relevantie van het geloof voor het maatschappelijk leven en actuele ontwikkelingen duiden. Arjan: “Mede door dit programma wordt dit een heel herkenbare uitzendavond. Dus ik hoop echt dat het voor veel mensen een traditie wordt om op zaterdagavond naar de EO te kijken.”

De EO zaterdagavond op NPO 2

17.55 uur - Nederland Zingt
18.20 uur - Metterdaad
18.35 uur - De Verandering
18.50 uur - Ik mis je
19.15 uur - Crux [nieuw]
19.50 uur - De oude wereld, de dingen die voorbijgaan [nieuw]

Nog meer mooie plannen voor 2022

Arjan Lock loopt alvast vooruit op meer EO-nieuws in het nieuwe jaar: “Giovanca zal in het voorjaar een nieuw gospelprogramma presenteren en we mogen ook uitkijken naar Handen aan de couveuse, een ontroerend programma over de kwetsbaarheid van het leven. Daarvoor hebben we gefilmd in het Erasmus MC Sophie Kinderziekenhuis.”

“Zo zie je ook in 2022 dat onze programma’s herkenbaar zijn en gericht op een uiteenlopend publiek," licht Arjan toe. "We werken bij de EO met drie domeinen: ‘Veelkleurigheid van God’, ‘Echte Relaties’ en ‘Hoopvolle Samenleving’. Voor alle drie geldt dat we de verbinding willen maken tussen het geloof en het alledaagse leven. En dat vanuit de overtuiging dat Gods liefde er is voor iedereen.”

Wil je meer lezen over de nieuwe programmering?
Wil je meer lezen over de nieuwe programmering?
--:--