Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De 8 mooiste citaten van Annie M.G. Schmidt

’’Mooie citaten met een knipoog van Annie M.G. Schmidt’’

Op 20 mei is het Annie M.G. Schmidt Dag. Wie is er niet opgegroeid met de liedjes, versjes en verhalen van één van Nederlands bekendste auteurs? Je kent haar vast wel van haar geliefde kinderverhalen. Zo schreef ze onder andere Jip en Janneke, Abeltje, Otje, Minoes, Pluk van de Petteflet en Floddertje.

Deel:

Deze schrijfster werd geboren op 20 mei 1911 en overleed op 21 mei 1995. Om Annie M.G. Schmidt te herdenken is 20 mei de nationale Annie M.G. Schmidt dag. Annie M.G. Schmidt heeft naast boeken, ook veel mooie versjes en gedichten geschreven. Daarom delen wij hier de tien mooiste of grappigste citaten van Annie M.G. Schmidt.

 1. Wie teveel geprezen wordt, krijgt een slecht karakter.
   
 2. Gelukkig krijgt iedere moeder gratis bij de baby een bebloemd gordijntje geleverd, dat ze zachtjes toe kan schuiven tussen hem en de toekomst.
   
 3. Alle verhalen eindigen gelukkig, als je maar op tijd stopt.
   
 4. Nu ik eindelijk geld heb om een dure jurk te kopen, kan ik er niet meer in.
   
 5. Er is dans…, er is film…, theater…, bibliotheek…, leeszaal. En dat is uniek in Nederland. Ik hoop van harte dat dat doorgaat en als dat mijn naam mag dragen, dan ben ik zeer vereerd.
   

 Jezelf, wie is dat? Je hebt zoveel lagen in je, zoveel afsplitsingen, zoveel zelven, dat je nooit weet; welke zal ik vandaag eens kiezen?

 •  Ik geloof niet meer in helpen. Het helpt namelijk niet.

 •  De wereld is wonderlijk leeg zonder jou. Er staat maar zo weinig meer in.

  Foto: Wiki Commons
  Lees ook: 16 mooie quotes van Max Lucado

  --:--