Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De aantrekkingskracht van Gospelmuziek

Danny Vera en Giovanca Ostiana te gast bij Op1

Goede gospel blijkt voor zowel ongelovigen als gelovigen te zijn weggelegd, ontdekken Giovanca Ostiana en Henk van Steeg in het nieuwe seizoen van de podcast ‘Searching for the Soul of Gospel’. Bij Op1 vertelden Giovanca en Danny Vera over de aantrekkingskracht van gospelmuziek en geven ze antwoord op de vraag: Wat hebben Elvis Presley, Beyoncé, Aretha Franklin, Ray Charles en Danny Vera met elkaar gemeen?

Deel:

The good news

Gospel betekent The Good News, de muziek is herkenbaar door de boodschap. Je hoort het in de Halleluja zingende en swingende mensen in lange jurken maar ook in intieme liedjes met een gitaar, een kwartet, of een countryzanger die met bezieling over zijn geloof zingt.  De songs gaan over kracht, overwinning en troost maar ook wordt er gezongen over pijn en verdriet. De muziek raakt gelovigen maar ook ongelovigen.

Roots

De bezieling van gospel komt voort uit het ontstaan van dit muziekgenre. Op de katoenvelden werd gezongen over de pijn, het verdriet en de uitzichtloosheid van de slavernij. De muziek raakt velen door de onderwerpen als pijn en verdriet waar over gezongen wordt. Vanaf de allereerste gospel die Giovanca hoort is ze geraakt. In de podcast Searching for the Soul of Gospel gaat ze, met Henk van Steeg, op zoek naar de roots van de muziek en zoekt ze uit of dit genre andere muzieksoorten heeft geïnspireerd.

Elvis Presley en Danny Vera

Danny Vera was onlangs te gast in de podcast Searching for the Soul of Gospel. Hij praat openhartig over zijn jeugd, muziek, grote voorbeeld en geloofsovertuiging. Rock & roll, soul, blues, jazz, hip hop, r&b en meer genres zijn allemaal beïnvloed door Gospel. Vele artiesten, waaronder Elvis Presley, lieten zich inspireren door de muziekstroom. In deze aflevering van de podcast neemt Danny Vera je mee in de wereld van Elvis Presley, met de nadruk op zijn gospelsongs.

Luister de podcast met Danny Vera als gast
Luister de podcast met Danny Vera als gast
Wil je meer luisteren van Searching for the Soul of Gospel?
Wil je meer luisteren van Searching for the Soul of Gospel?
--:--