Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘De kraamtijd was mooi, liefdevol, maar onwijs verdrietig'

Ik mis je, zaterdag 13 maart, 19:15 uur, NPO 2

Waar vind je troost na het verlies van een dierbare? In 'Ik mis je' gaan presentatoren Marleen Stelling en Arjan Lock in gesprek met nabestaanden.

Deel:

‘De kraamtijd was mooi, liefdevol, maar onwijs verdrietig,’ vertelt Greetje Hartman bij het graf van haar man Joop. Vijf weken voor de uitgerekende datum van hun derde kindje krijgt Joop te horen dat hij longkanker heeft. Hij is dan pas 39 jaar. Greetje is in paniek, maar Joop is de positieve held. Als gymleraar wil hij zijn kinderen zoveel mogelijk sporten aanbieden. Het lukt hem nog om de twee oudste kinderen skiën te leren.  

Twee werelden

Ook Jouke Dantuma is te gast in Ik Mis Je. Jouke stelt Gideon aan als voetbaltrainer van het damesteam. Gideon was populair om zijn betrokkenheid bij het wel en wee van zijn speelsters, zijn talent om van zijn speelsters een sterk team te maken, en zijn tactisch inzicht. Jouke en Gideon worden hechte vrienden. Eerlijkheid en elkaar durven aanspreken is de basis van hun vriendschap. Maar als Gideon 38 jaar is, stapt hij uit het leven. Het blijkt dat hij geheimen heeft en in twee werelden leeft.  

Mooi afscheid

Lies Middelweerd en haar kinderen Mark en Ingrid hebben net de urn van haar man en hun vader bijgezet in het urnengraf. Lies vertelt over haar grote liefde met wie ze 51 jaar getrouwd was. Het verdriet om het ‘einde van het samenzijn’ is groot. Samen halen ze fijne herinneringen op en kijken ze terug op een mooi afscheid. 

Verzwegen

Ook Angelique de Vos-Brouwer vertelt haar indrukwekkende verhaal.  "Ik heb altijd gedacht dat ze mijn zus was, maar ze was mijn moeder". Pas als Angelique gaat trouwen, komt ze er achter dat haar ‘zus’ eigenlijk haar moeder is. Juist omdat ze denkt dat het haar zus is, vertelt ze haar als tiener dingen die je normaal niet met je moeder bespreekt. Daardoor krijgen ze een speciale band. Maar waarom heeft haar moeder dit zo lang verzwegen? 

Ik mis je

Zaterdag 13 maart, 19.15 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--