Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'De laatste 24 uur' van Albert Verlinde: wat als einde nadert?

'Laatste uren' blijken rollercoaster; vrijdag, 21.35 uur, NPO 1

Deel:

EO-presentator Bert van Leeuwen heeft slecht nieuws voor Albert Verlinde: "Je laatste 24 uur zijn ingegaan." Wat wil hij nog doen? Welke geliefden wil hij nog spreken? In De laatste 24 uur blijken de 'laatste uren' van Albert letterlijk en figuurlijk een rollercoaster te zijn.

Albert heeft geen idee wat hem te wachten staat. Hij heeft alleen een dag vrijgemaakt in zijn agenda. “Kom maar op, ik laat mij verrassen!” Als Bert van Leeuwen binnenkomt, heeft hij goed en slecht nieuws voor Albert. “Het slechte nieuws is dat de ‘laatste 24 uur’ van je leven zijn aangebroken. “O, oké gezellig,” lacht Albert. “Maar het goede nieuws is dat we er hele mooie uren van gaan maken,” vervolgt Bert.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op Berts vraag wat hij nog zou willen doen in zijn laatste uren antwoordt Albert: “Mensen ontmoeten die mij dierbaar zijn. Mijn zusjes en hun partners, Onno, en een paar dierbaren uit het vak en vrienden. Je denkt meteen aan mensen," zegt Albert in De laatste 24 uur. "Een soort sentimental journey zou ik wel leuk vinden.”

Bert van Leeuwen over 'De laatste 24 uur'

Het EO-programma De laatste 24 uur neemt de kijker mee op een bijzonder avontuur. In vier verschillende aeveringen beleven we de ‘laatste 24 uur’ van de BN’ers: Albert Verlinde, Willeke Alberti, Roos Schlikker en Jörgen Raymann. “Het laat je stilstaan en ontdekken wat nu écht belangrijk voor je is. Voor wie je dankbaar bent, wat van waarde voor je is en wat jij voor anderen betekent,” vertelt EO- presentator Bert van Leeuwen. "Het programma zet zowel de BN’ers als de kijker aan het denken. Wat maakt je leven waardevol en spreek je dat ook uit naar je geliefden?"

Mooie, blijde en ontroerende verrassingen volgen elkaar op. Albert is enthousiast als Bert hem in zijn ‘laatste uren’ meeneemt naar een pretpark. “Je wordt hier toch weer een beetje kind? Dat is toch mooi in je laatste 24 uur?“. Maar ook raakt Albert ontroerd als zijn neefjes hem vertellen wat hij betekent voor ze.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

De laatste 24 uur Albert Verlinde
Bert van Leeuwen is onderweg naar Albert Verlinde, met goed én slecht nieuws.

“Je ziet elkaar altijd, maar hoe vaak zeg je nu tegen elkaar dat je elkaar lief of aardig vindt? En dat heb ik nu, dus dat raakt je wel. Dat is heel mooi.” Albert schuift in zijn ‘laatste uur’ aan tafel met een deel van zijn allerbeste vrienden. “Trouw is een woord dat als een rode draad door mijn leven loopt. En daar horen deze mensen bij”, vertelt Albert geëmotioneerd."

De laatste 24 uur: Albert Verlinde

Vanaf 31 januari, iedere vrijdag, 21.35 uur, NPO 1

--:--