Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Denise Brand vertelt over haar leven na kanker

Pianiste en zangeres in 'Nederland Zingt'; zaterdag, 18.10 uur, NPO 2

Deel:

Denise Brand is zaterdag te gast in het EO-programma Nederland Zingt. De pianiste en zangeress vertelt hoe ze haar leven opnieuw vormgeeft na haar ziekte. "Lichamelijk gaat het goed, mentaal is het nog een uitdaging."

Zaterdag blikt pianiste en zangeres Denise Brand terug op de Nederland Zingt-opname in Zutphen in 2017. Tijdens die opname zong zij met ensemble ‘Eleven’ Johannes de Heer-liederen in de Walburgiskerk én in de eeuwenoude Burgerzaal. Denise vertelt in de uitzending onder andere over wat 'Diep, diep aan uwe voeten’ voor haar betekent. Ze zingt het lied in dit fragment: 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Naast de terugblik op de opname in Zupthen vertelt Denise ook over haar ziekte; in 2019 werd bij haar borstkanker geconstateerd. Inmiddels is ze ‘schoon’ verklaard en voelt Denise zich een stuk beter: ‘Lichamelijk gaat het goed, mentaal is het nog een uitdaging," zegt ze in Nederland Zingt. "Na kanker moet je weer opnieuw vorm geven aan je leven."

Nederland Zingt: Denise Brand

Iedere zaterdagavond zendt de EO Nederland Zingt uit. Samen zingen, samen geloven met hoopvolle liederen vanuit verschillende tradities en kerken. Deze keer is pianiste en zangeres Denise Brand te gast. Ze blikt terug op een bijzondere opname voor het programma en vertelt hoe ze na een ernstige ziekte haar leven vorm probeert te geven.

Zaterdag 27 november, 18.10 uur, NPO 2

Beeld: Michaël Terlouw

Kijk 'Nederland Zingt' hier terug

--:--