Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze vrouw is geschilderd door een vrouw in 1620: Artimisia Gentileschi

Podcast Scheppingsdrift vanuit Rijksmuseum Twenthe

Zin in een bezoek aan het museum? Helaas kan het nog niet live, maar deze bonusaflevering van podcast Scheppingsdrift vanuit het Rijksmuseum Twenthe laat het je in ieder geval ervaren…

Deel:

Deze bijzondere bonusaflevering van podcast Scheppingsdrift is opgenomen op locatie in het Rijksmuseum Twenthe. Daar is namelijk een tentoonstelling rond het leven en werk van een vrouwelijke barokschilder Artemisia Gentileschi te zien. Ze is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Italiaanse schilderkunst uit de 17e eeuw.

Artimisia heeft heel wat vrouwelijke Bijbelfiguren geportretteerd, zoals hierboven Jaël, die in haar eentje een oorlog besliste met een tentpin. Reden voor het panel van Scheppingsdrift om een speciale aflevering te maken over vrouwen in de Bijbel, geïnspireerd door de schilderijen van Artimisia. Het is een bijzondere mix van kunst, literatuur en muziek, waarin opeens ook de film Kill Bill opduikt van regisseur Quentin Tarentino. 

Je beluistert de podcast hier:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je meer zien van Artimisia? Het Rijksmuseum Twente heeft een online tentoonstelling gemaakt van haar schilderijen. Die bekijk je hier.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--