Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze Week over viral filmpje 'De man is het hoofd van de vrouw'

Een filmpje van Mathijs van der Tang van de SGP-jongerenafdeling over vrouwen ging deze week viral. In het filmpje stelt hij dat de man 'het hoofd der vrouw is' en vrouwen daarmee ongeschikt zijn voor de politiek. Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, hekelt in de podcast Deze Week de manier waarop Bijbelteksten worden gebruikt. "De Bijbel moet je met ontzag lezen en niet zomaar een citaat daaruit in de massa gooien. Dit grenst aan blasfemie."

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Relrefo

Relatiecoach Cocky kijkt met enig medelijden naar haar dorpsgenoot Van der Tang. "Hij is een soort van relrefo op Twitter die je niet al te serieus moet nemen. Toen ik het filmpje keek, moest ik vooral lachen om zijn maniertjes. Ik heb ooit tegen hem gezegd: 'moet ik jou nu heel hard door elkaar rammelen of knuffelen'?"

EO-presentator Joram Kaat werd vooral verdrietig dat Van der Tang door veel niet-gelovigen als visitekaartje van de christenen wordt gezien. "Er zijn nu ook mensen die denken dat Joram Kaat zo over vrouwen denkt."

Rouwverlof na miskraam

Verder vraagt Sjirk zich in de podcast af wat de eigenaar van de shovel in Lunteren bezielde toen hij een journalist de sloot in reed. "Wat gaat er door iemand heen die het leven van een ander zo in gevaar brengt?" Joram ziet de vergelijking met de VS waar huiseigenaren ongewenste indringers van hun erf mogen schieten.

Cocky juicht tot slot het plan van de SGP en Groenlinks toe voor een wettelijk recht op rouwverlof na een miskraam. Op die manier geef je rouw een plaats in de samenleving en wordt het veel meer zichtbaar. Dat is heel hard nodig.

In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--