Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Die douanier heeft zijn leven gered'

Een levensbepalend moment voor Nazrien en haar broer

Als de broer van Nazrien Ozir (46) met zijn moeder vanuit Suriname wil meereizen naar Nederland, kan dit vanwege de coronamaatregelen niet. Nazrien stelt alles in het werk om haar broer toch nog op het vliegtuig te krijgen. En met succes. Een levensbepalend moment, zo blijkt.

Deel:

“Toen ik hoorde dat mijn moeder samen met mijn broer naar Nederland mocht reizen, kreeg ik tranen van geluk en vreugde. De opluchting was groot bij mij én bij mijn moeder en broer. We waren blij dat hij ter ondersteuning van mijn moeder – vanwege haar gezondheid – mee mocht en niet alleen achterbleef in Suriname. We vreesden namelijk dat hij daar zou vereenzamen en overmand zou raken door verdriet. Achteraf bleek duidelijk dat dit moment nóg belangrijker was dan we al dachten.

Het is een zegen en wonder

Eenmaal gearriveerd in Nederland, bleek namelijk dat mijn broer een hartoperatie nodig had. Hij ging voor bloedcontrole – in verband met zijn diabetes – naar het ziekenhuis, waar hij flauwviel. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij vijf verstopte aders had. Het was een acute medische noodsituatie en hij onderging met spoed een openhartoperatie.

In Suriname hebben ze de middelen niet om zo’n operatie uit te voeren; daar hadden ze mijn broer nooit kunnen redden. De douanier die toestemming gaf voor zijn vlucht, heeft zijn leven gered. Het is een zegen en wonder dat alles zo gelopen is. Een levensreddend wonder.”

Beeld: GoedFolk

Geschreven door

Elsina Neutel

--:--